ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dino Parc. Așa se numește cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei și cel mai nou din întreaga Europa, deschis joi la Râșnov. 

Aflat la o distanță de 200 de metri de Cetatea Râșnov, parcul se întinde pe o suprafață de 1,4 ha și găzduiește un număr de 45 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime și 20 de metri înălțime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri, informează Agerpres.
 
"Suntem fericiți să deschidem cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei și cel mai nou din întreaga Europă, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul în zona Brașov-Râșnov. Dinozaurii expuși în parc sunt foarte bine făcuți, certificați științific de către cele mai înalte foruri paleontologice. Sunt așezați în mediul lor natural pentru că aici avem o pădure cvasi-virgină deosebit de pitorească. Vizitatorii vor vedea dinozauri așezați în apă pentru că sunt cei de apă, zburători, care se află în arbori sau prădători, care îi pândesc pe cei ierbivori. Sperăm să atragem un număr cât mai mare de turiști interesați să vadă ceva care nu mai există în acest moment în România", a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect.

Dino Park Râșnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanțat din fonduri europene prin POR 2007-2013, din care 70% finanțare europeană și 30% fonduri proprii.
 
Terenul pe care s-a construit parcul a fost concesionat de primăria Râșnov pentru o perioadă de 49 de ani. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi între orele 9,30-20,00, iar prețul unui bilet este de 28 de lei pentru adulți și 22 de lei pentru copii. Gratuitate au doar copiii cu vârsta sub trei ani.