ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai mare sindicat al Departamentului de Poliție din New York a intentat luni un proces pentru a bloca vaccinarea obligatorie la nivelul întregului oraș, care urmează să intre în vigoare până la sfârșitul acestei luni, potrivit Epoch Times.

Sindicatul Police Benevolent Association a intentat un proces în legătură cu ordinul primarului Bill de Blasio privind vaccinarea obligatorie, care intră în vigoare pentru toți ofițerii de poliție și alți lucrători din oraș, vineri, 29 octombrie.

"Municipalitatea nu a oferit nicio explicație, cu atât mai puțin una rațională, pentru necesitatea de a încălca autonomia și viața privată a ofițerilor de poliție NYPD într-un mod atât de sever, sub amenințarea concedierii", se arată în proces.

Politica actuală impune ca ofițerii de poliție nevaccinați să fie testați săptămânal pentru COVID-19.

"Nu există nicio dovadă de infectare sau transmitere pe scară largă a COVID-19 de către sau în rândul ofițerilor de poliție din cadrul NYPD de când este în vigoare politica "vaccinare sau testare"", se mai arată în proces. 

"Dimpotrivă, toate dovezile stabilesc că politica s-a dovedit a fi eficientă și că a găsit un echilibru adecvat între încurajarea vaccinării și respectarea autonomiei medicale a ofițerilor NYPD".

Avocații asociației au mai argumentat că mandatul orașului va avea un impact negativ și asupra ofițerilor care au preocupări religioase sau de sănătate, menționând că mulți dintre acești ofițeri și-au pus viața în pericol pe parcursul pandemiei.

Într-o postare pe Twitter, Asociația Benevolentă a Poliției a precizat că a depus, de asemenea, o cerere pentru un ordin de restricție temporară pentru a împiedica orașul și NYPD să pună în aplicare cerința de vaccinare în timp ce litigiul este în curs de soluționare.

Lucrătorii orașului, inclusiv ofițerii NYPD, care nu se vaccinează înainte de termenul limită de 29 octombrie vor fi puși în concediu fără plată și riscă să fie concediați.