ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emil Drăghici, primar al comunei Vulcana-Băi, din județul Dâmbovița, este primar independent, ales încă din 1990, când avea 33 de ani. Opt mandate la rând, fără nici o întrerupere. O performanță despre care spune că i se datorează și tatălui său, care l-a sfătuit să se țină departe de toate partidele, scrie EVZ într-un reportaj în care explică succesul lui Emil Drăghici. Și cum e să rămâi primar timp de trei decenii, împlinite chiar zilele acestea.
 
În cei treizeci de ani scurși de la primul mandat, legătura dintre primarul Drăghici și foarte mulți dintre săteni pare să fie una indestructibilă. Dovada o reprezintă încercările literare, ce îmbracă formele unor poezii de un simplism dezarmant, care îi sunt adresate. Autori populari locali își arată prețuirea față de edilul lor trimitându-i la primărie versuri în care ”poetul” face trimitere la ajutorul divin, la omul bun, primarul, la ceva vorbe din bătrâni, dar și la calitatea vieții țăranilor din Vulcana-Băi. Pentru care primarul lor, Emil Drăghici merită să se ridice din fotoliul de edil doar atunci când vârsta i-o va cere să o apuce pe drumul pensiei.

”Eu îi respect pe ei. Le respect bătrânii…Dacă un vârstnic a împlinit 100 de ani și de 50 de ani stă pe aceeași stradă, acea stradă primește numele lui. Recent am dat numele unei străzi după cel al unei bâtrâne care a făcut suta de ani: Elisabeta Grecu. Dar, în egală măsură, le respect și morții. Pentru că satul nu e doar ce vedem, e și cimitirul. Acolo, sub pământ, sunt mai mulți decît în case. De aceea, am făcut și un memorial al comunei, o monografie. Ei, sătenii răspund acestor gesturi ale mele cum se pricep ei mai bune. Mulți îmi scriu răvașe în versuri. Poezii pe care mi le rimit la primărie, ca pe niște scrisori de dragoste…”, a conchis Emil Drăghici, primarul care de trei decenii e în fruntea comunei dâmbovițene Vulcana-Băi.
 
Greu a fost primul mandat, cel în care a fost numit. Dar parcă mai grele au fost cele care au urmat, în care Emil Drăghici a fost ales de consătenii săi care l-au votat să le fie primar. Pentru că fiecare dintre cele opt episoade împărțite în câte patru ani a însemnat o nouă promisiune, pare-se onorată, făcută oamenilor din satul său. Opt mandate la rând, fără nici o întrerupere.

Adică 30 de ani bătuți pe muchie în fotoliul de primar! Nu mai puțin de 11.000 de zile! O viață de om trăită în fotoliul de primar, post pentru care Drăghici spune că nu și-a făcut nicodată campanie. A lăsat lucrurile făcute de el să vorbescă. ”Nu mi-am făcut campanie niciodată! Ce, sunt nebun?!? Ar însemna că vreau să păcălesc. Ce, patru ani nu se vede dacă ai făcut ceva? Aia e campania mea, campania celui în funcție. Cei patru ani. Mereu mandatul anterior”, dezvăluie Emil Drăghici care este secretul reușitei sale.