ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economistul Adrian Câciu de la PSD, actualul Ministru al Finanțelor, a fost mason, conform declarației de interese de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. Mai exact a fost membru în Asociația "Marea Lojă Națională din România” și în Asociația de Administrare a Ritului Scoțian.

El a afirmat pentru site-ul progresist HotNews, care a făcut observația, că s-a retras din masonerie de câțiva ani.

Totodată, jurnalistul Dan Cărbunaru de la Calea Europeana, propus să devină noul purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă, a fost și purtătorul de cuvânt al „Marii Loje Naționale din România”, dar spune pentru un alt site progresist, G4 media, că ar fi renunțat la acestă poziție în urmă cu două luni. Tot atunci, ar fi ieșit și din „Marea Lojă”.

”Sunt vreo două luni de când  numai sunt purtător de cuvânt al Marea Lojă Națională din România. Cred că au fost aproape zece ani cât am fost purtător de cuvânt. Am renunțat la calitățile deținute acolo printr-o solicitare transmisă în acest sens”, a declarat Cărbunaru pentru sursa citată.

În imaginea de mai jos, Cărbunaru și alți tovarăși la Palatul Cotroceni:

Sursa: Facebook Cărbunaru