ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Numărul persoanelor ucise în urma atacurilor cu rachete rusești asupra orașului Cernihiv a crescut la 10, iar alte 20 de persoane au fost rănite.

Știre inițială: Cel puțin opt oameni au murit în urma unui atac rusesc asupra orașului Cernihiv din nordul Ucrainei, transmite Știripesurse.

Autoritățile locale spun că sunt și cel puțin 18 persoane rănite. Atacul a vizat infrastructura civilă, a transmis primarul orașului Cernihiv. Informația a fost confirmată și de guvernatorul regional Vyacheslav Chaus.

„La ora 10:40, sunt deja 8 morți și 18 răniți în urma loviturilor cu rachete rusești asupra Cernihivului. Operațiunea de căutare și salvare continuă”, conform autorităților locale ucrainene.

„La ora 9:03 au izbucnit trei explozii în oraș. Exploziile nu au avut loc în partea centrală a orașului, ci într-un cartier dens populat”, conform surselor citate.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat recent că armata Ucrainei a rămas fără rachetele cu care respinge atacurile aeriene ruse, astfel că este imperios necesar și urgent un ajutor militar al occidentului.

VIDEO: