ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a publicat raportul săptămânal de supraveghere a vaccinului COVID-19 în Anglia, la data de 18 noiembrie 2021 (săptămâna 46), citat de Team Tucker Carlson, echipa celebrului jurnalist american de la Fox News.

Datele au fost defalcate pe grupe de vârstă de 10 ani. Din grupul de vârstă de 50 de ani și peste, au existat mai multe decese COVID-19 de la persoanele care au fost complet vaccinate decât cele care nu au fost vaccinate.

La pagina 21 din raport, se arată decesele COVID-19 (a) în termen de 28 de zile și (b) în termen de 60 de zile de la un specimen pozitiv sau cu COVID-19 raportat pe certificatul de deces, în funcție de statutul de vaccinare între săptămâna 42 și săptămâna 45 din 2021.
 
Datele de mai sus arată că, la vârsta de 50 de ani și peste, mai multe decese în termen de 28 de zile de la testul COVID-19 pozitiv au fost raportate după administrarea celei de-a doua doze de vaccinuri COVID-19 la sau după 14 zile înainte de data specimenului. La categoria de vârstă cuprinsă între 50 și 80+ de ani care au fost complet vaccinați, au fost raportate 2 823 decese totale, comparativ cu 587 decese care nu au fost vaccinați. Cele mai multe persoane care au murit se aflau în categoria de vârstă vulnerabilă de 80+ ani.
 
Datele de mai sus arată că la vârsta de 50 de ani și peste, mai multe decese în termen de 60 de zile de la testul COVID-19 pozitiv au fost raportate după administrarea celei de-a doua doze de vaccinuri COVID-19 în sau după 14 zile înainte de data probei. La categoria de vârstă cuprinsă între 50 și 80+ de ani care au fost complet vaccinați, au fost raportate 3 347 de decese totale, comparativ cu 675 de decese care nu au fost vaccinați. Cele mai multe persoane care au murit se aflau în categoria de vârstă vulnerabilă de 80+ ani.

Dacă verificați datele din săptămâna 42 și săptămâna 45, intervalul de vârstă cu risc ridicat are în continuare cel mai mare număr de decese, iar aceștia au fost complet vaccinați.

Tabelul de mai jos prezintă ratele neajustate de infecție cu COVID-19, spitalizare și deces la populațiile vaccinate și nevaccinate.
Acesta este modul în care își interpretează datele pe baza raportului:

Aceste date trebuie luate în considerare în contextul statutului de vaccinare al grupurilor de populație prezentate în restul raportului. În contextul unei acoperiri vaccinale foarte ridicate în populație, chiar și cu un vaccin foarte eficient, este de așteptat ca o mare parte din cazuri, spitalizări și decese să apară la persoanele vaccinate, pur și simplu pentru că o proporție mai mare din populație este vaccinată decât cea nevaccinată și niciun vaccin nu este 100% eficient. Acest lucru este valabil mai ales pentru că vaccinarea a fost prioritizată în cazul persoanelor care sunt mai sensibile sau mai expuse riscului de boală severă. Indivizii din grupurile de risc pot fi, de asemenea, mai expuși riscului de spitalizare sau de deces din alte cauze decât COVID-19 și, prin urmare, pot fi spitalizați sau pot muri cu COVID-19 mai degrabă decât de COVID-19.

Starea de vaccinare a cazurilor, a pacienților internați și a deceselor nu ar trebui să fie utilizată pentru a evalua eficacitatea vaccinului din cauza diferențelor de risc, de comportament și de testare la populațiile vaccinate și nevaccinate. Ratele de cazuri în populațiile vaccinate și nevaccinate sunt rate brute care nu iau în considerare prejudecățile statistice subiacente din date. Este posibil să existe diferențe sistematice între populațiile vaccinate și nevaccinate, de exemplu:

  • persoanele care sunt complet vaccinate pot fi mai atente la sănătate și, prin urmare, este mai probabil să se supună testării pentru COVID-19 și, astfel, este mai probabil să fie identificate ca un caz (pe baza datelor furnizate de NHS Test and Trace).
  • mulți dintre cei care se aflau în capul cozii pentru vaccinare sunt cei care prezintă un risc mai mare de COVID-19 din cauza vârstei, a ocupației, a circumstanțelor familiale sau din cauza unor probleme de sănătate subiacente.
  • persoanele care sunt complet vaccinate și persoanele nevaccinate se pot comporta diferit, în special în ceea ce privește interacțiunile sociale și, prin urmare, pot avea niveluri diferite de expunere la COVID-19.
  • persoanele care nu au fost niciodată vaccinate sunt mai susceptibile de a fi contractat COVID-19 în săptămânile sau lunile anterioare perioadei de apariție a cazurilor acoperite în raport. Acest lucru le conferă o anumită imunitate naturală la virus timp de câteva luni, ceea ce ar putea contribui la o rată mai scăzută a cazurilor în ultimele săptămâni.

Aceste prejudecăți devin mai evidente pe măsură ce mai multe persoane sunt vaccinate, iar diferențele dintre populația vaccinată și cea nevaccinată devin sistematic diferite în moduri care nu sunt luate în considerare fără a se întreprinde o analiză formală a eficienței vaccinului. Eficacitatea vaccinului a fost estimată în mod formal din mai multe surse diferite și este descrisă la paginile 5-8 din prezentul raport.