ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nilay Aydogan , o celebră baschetbalistă din Turcia, a murit după cutremurul devastator de săptămâna trecută, a anunțat federația din țară, potriit Archysport.

„Aflăm cu profundă tristețe că Nilay Aydogantjucătoarea națională a Universității Cankaya, una dintre echipele din Superliga ING de baschet feminin, și-a pierdut viața în urma cutremurului", a anunțat Federația turcă de baschet.

Aydoğan, în vârstă de 30 de ani, călătorea în Malayta și își vizita bunica în momentul producerii cutremurului devastator, care a prăbușit blocul de apartamente în care erau amândouă cazate, potrivit presei turce. Atât atleta, cât și bunica ei au fost găsite moarte în dărâmăturile clădirii.

Malayta se află la peste 150 de kilometri est de Kahramanmarasunde a fost localizat epicentrul cutremurului din sud-estul țării care a provocat peste 35 de mii de morți în Turcia și Siria.

La înmormântarea jucătoarei a participat și președintele Federației turce de baschet, Hidayet Turkoglu. Aydoğan a jucat pentru diferite echipe din divizia a doua și prima divizie de-a lungul carierei sale în Turcia.