ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aurus Senat, limuzina folosită de Putin, precum și de alți funcționari înalți de la Kremlin va intra în producția de serie. „Ne bazăm pe faptul că producția de serie de automobile Aurus va consolida prezența vehiculelor rusești pe piața internațională și va oferi posibilitatea de creștere a exporturilor de producții de înaltă tehnologie”, a declarat Vladimir Putin, conform Național.ro.

Limuzina arată ca o combinație între Mercedes-Benz S-Class și Rolls-Royce Phantom. Limuzina lui Putin poartă numele de cod Cortezh (Aurus-41231SB sau Senat Limousine). Partea din față are o grilă cromată uriașă cu bare verticale care subliniază dimensiunea mașinii, iar luminile din spate se aseamănă precum cele de la S-Class. 

Se susține că limuzina va folosește un V12 turbo cu 850 de cai putere (634 kilowați), care provine de la Porsche Engineering și o transmisie automată cu nouă trepte dezvoltată în Rusia. Se presupune că sub piele se află multe tehnologii de comunicare și securitate, inclusiv multe blindaje.

Putin a lăudat limuzina, afirmând astfel: ”După cum știți, conduc astfel de mașini și am fost la volan de mai multe ori. Este într-adevăr un automobil demn și calitativ, care corespunde tuturor standardelor mondiale” .

Prețul berlinei va costa în jur de 201.000 - 246.000 de euro, în funcție de opțiunile selectate și va fi disponibilă pe piața internă începând cu luna viitoare.