ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Harvey Keitel filmează în aceste zile în România și a vizitat Leordina, locul natal al mamei sale.  Vedeta de la Hollywood nu a ratat ocazia să viziteze locul natal al mamei sale din Maramureș: Leordina, deși este pentru a doua oară în România. În 2010,el a filmat în România, alături de actorul francez Gerard Depardieu într-o ecranizare a nuvelei „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, care a mai fost transpusă în film de Sergiu Nicolaescu, în „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” (1972).

Harvey Keitel, în vârstă de 78 de ani, a fost cucerit de frumusețea locurilor, de sarmale și de vișinată, potrivit știrileprotv.ro.

Primarul i-a acordat lui Harvey Keitel titlul de cetatean de onoare a comunei Leordina, unde mama actorului a trăit până la 12 ani.

Casa familiei este în ruină, pentru că toți proprietarii s-au stins, rând pe rând, dar primarul a promis că va încerca să o reabiliteze.  De la casa mamei sale, actorul american a mers la cimitirul din comună.

"Mă gândesc cum mama mea se plimba pe străzile din Leordina (Maramureș) și după, la New York. Am toate aceste imagini în minte: fetița care a venit de la Leordina la New York… Tatăl a venit primul și apoi a trimis după ele. Recomand tututor care au rude în alte părți să vină de unde le sunt părinții. E o legătură profundă”, a spus Harvey Keitel.
 
„Întotdeauna m-am simțit ca făcând parte din Leordina. Sunt un fiu al acestei comunități datorită sângelui care îmi curge prin vene. Sunt mândru. Am venit acasă”, a mai spus Harvey Keitel, scrie informatia-zilei.ro.

Keitel a jucat în filme de succes precum „Taxi Driver”, „Thelma & Louise”, „Reservoir Dogs” și „Pulp Fiction”.