Celebrul alpinist Torok Zsolt, care fusese dat dispărut în Munții Făgăraș, a fost găsit mort, au anunțat reprezentanții Salvamont Sibiu.

Potrivit cotidianul.ro, dispariția alpinistului român în vârstă de 45 de ani a fost anunțată sâmbătă dimineață de soția acestuia. „Din păcate a fost găsit decedat. A căzut printre stânci în zona Vîrfului Negoiu”, au anunțat reprezentanții Salvamont Sibiu.

Căutările au început după anunțarea dispariției și în acțiune au fost implicați salvamontiști și jandarmi din județele Sibiu și Argeș, dar și un elicopter al MAI. Alpinistul nu mai dăduse niciun semn de viață de miercuri, potrivit unui apropiat al său.

”Bunul nostru prieten și-a pierdut viața în zona Vârfului Negoiu, pe o porțiune de creastă foarte abruptă. E posibil să fi alunecat sau s-a rupt o bucată de stâncă cu el. Cert e că a fost găsit lângă peretele de stâncă. Ultima convorbire telefonică a lui a fost miercuri. De atunci nu a mai dat niciun semn de viață. Echipamentul său a fost găsit la 45 de minute de locul în care a fost găsit. Noi așteptăm intervenția unui elicopter. Trupul său va fi coborât într-o zonă unde poate interveni elicopterul”, a spus Adrian David.

Torok Zsolt, unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști din țara noastră, a doborât mai multe recorduri în alpinismul românesc și mondial.

În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya, iar în trei dintre ascensiuni i-a fost alături Vlad Căpușan.

Cei doi au realizat în 2016 în Himalaya două premiere naționale și o premieră mondială, în acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu a mai fost urcat de nimeni până în acel moment, în condițiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003.

În 2013, Torok Zsolt a condus expediția românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanță în alpinismul românesc. Zsolt Torok a realizat mai multe premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereți, Trilogia Alpilor și pe K2.

În 2015,  el și-a atras  furia maghiarilor după ce a anunțat că vrea să ducă drapelul României pe Everest, alături de doi români, Paul Popescu și Marius Iliescu.Pe pagina sa de Facebook Torok Zsolt era înjurat pentru că se declara român și era făcut trădător de maghiarii care îl acuzau că nu duce pe Everest drapelul Ungariei sau steagul secuiesc.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews