ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul chitarist Al Di Meola a avut miercuri seara un concert la Arenele Romane, iar în timp ce cânta, s-a simțit rău și a fost dus de urgență la Spitalul Bagdasar Arseni, în jurul orei 12 noaptea, anunță RomâniaTV.

La spital, artistului i s-au montat patru stenturi la inimă. Starea sa este bună acum.

Al Laurence Di Meola este un chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american, de origine italiană. Unul dintre marii tehnicieni ai chitarei, comparabil cu John McLaughlin, ca tehnică și cu Carlos Santana, ca sursă de inspirație.

A cântat cu formația Chick Corea în anii de studenție la Berklee Colege of Music, Boston (1974-1976). A câștigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine’s Reader Poll. Criticii muzicali menționează că puțini dintre chitariștii lumii au revoluționat atât de mult stilul interepretativ la chitară ca Al di Meola.

A cântat în orchestră cu Stanley Clark, Ian Hammer, Paul Simon, John McLaughlin și Paco de Lucia. Câteva dintre albumele sale reprezintă culmi neîntrecute ale stilului foarte elegant, extrem de tehnic, de sorginte latino-americană și spaniolă: „Elegant Gipsy”(1971), „Casino” (1978), „Splendido Hotel” (1980).
 
Meola s-a expus vaccinat propagandistic cu prima doză de Moderna în 16 ianuarie 2021. FOTO: