ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei mari stareți și duhovnici (Părintele Hariton Negrea, Părintele Amfilohie Brânză și Părintele Valerian Pâslaru) vin vineri, 8 decembrie, la Brașov, pentru a-i cinsti pe Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea, sfinți ai închisorilor comuniste.

Centrul Rezistenței Anticomuniste vă așteaptă vineri, 8 decembrie, cu începere de la ora 18:00, la Biserica „Înălțarea Domnului și Soborul Maicii Domnului” (situată în Centrul Civic din Brașov), unde va avea loc un parastas și conferința „Centenarul Mărturisitorilor”, în memoria foștilor deținuți politic Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (născuți în 9 decembrie, respectiv 13 decembrie 1923), mărturisitori ai credinței în închisorile comuniste.

La eveniment vor participa Părintele Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, Părintele Valerian Pâslaru, starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon (fostul actor Dragoș Pâslaru, călugărit la Mănăstirea Frăsinei după ce a fost maltratat de mineri în iunie 1990), Părintele Amfilohie Brânză, starețul Schitului „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț” din Comănești, și doamna Maria Trifan, fiica mărturisitorului Traian Trifan, îndrumătorul sfinților din închisorile comuniste.
 
Mihai Tîrnoveanu transmite ÎN DIRECT - VIDEO:

Pomenirea: