Sute de spioni militari din cadrul NATO au fost pregătiţi în România. Se întâmplă la Oradea, într-un centru de excelenţă în domeniul culegerii de informaţii. 

Partenerii din Alianţă beneficiază de expertiza militarilor români, dobândită în misiunile din Balcani, Afganistan, Irak şi, mai recent, Africa.
 
Aici se instruiesc militari din cadrul NATO, specializaţi în culegerea de informaţii din surse umane. Centrul de excelenţă al Alianţei funcţionează de 5 ani la Oradea. Peste 600 de spioni militari au fost pregătiţi pînă acum la noi, informează TVR.

Centrul de excelenţă a devenit unul dintre principalii furnizori de expertiză în domeniul informaţiilor din surse umane din cadrul Alianţei Nord-Atlantice

Este prima facilitate NATO din România, iar personalul, internaţional.

Armata română are în acest moment o brigadă de informaţii, adică peste 1.000 de spioni militari. Sunt recunoscuţi pentru abilitatea de a culege informaţii din zone sensibile, adeseori frământate de conflicte. Se infiltrează în diverse medii şi îşi pun viaţa în pericol pentru că, de multe ori, nu poartă arme.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews