ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul pentru Cercetare în Recuperare Oncologică Slatina Nera a fost inaugurat joi în prezența inițiatorului său, dr. Pavel Chirilă, și miniștrilor Sănătății, Internelor și Dezvoltării. Situat în comuna Sasca Montană din județul Caraș-Severin, centrul, cunoscut și sub numele de Clinica Nera, este primul de acest fel din țară, informează Agenția de Știri Basilica

„Nu puteam să-mi închipui cu adevărat că vine vremea în care se finanțează, de abia de aici încolo începe o luptă adevărată cu cancerul”, a afirmat prof. dr. Pavel Chirilă, cel care a inițiat proiectul în urmă cu 10 ani.

Centrul este destinat bolnavilor de cancer și leucemie aflați în stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratați pe baza unui plan personalizat, având la bază medicamente pentru controlul durerilor și ținându-se cont de toate celelalte afecțiuni existente. Pe lângă tratamentul medical, pacienții vor mai primi consiliere psihologică și spirituală și informații despre boala cancerului, pornind de la constatarea doctorului Chirilă că cei mai mulți dintre pacienți nu își cunosc cu adevărat afecțiunea și modul de a lupta cu ea.

Proiectată să fie operațională începând din iunie 2020, Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România, și-a deschis porțile la jumătatea lunii octombrie. Aceasta este destinată bolnavilor cu cancer în stadii incipiente, ca terapie complementară sau alternativă în oncologie. Cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați, Centrul de Recuperare Oncologică include 45 de spații de cazare și spații de tratament, printre care și o cameră hiperbarică complet automatizată.

Fundația „Sfânta Irina”, prin care s-a realizat proiectul, este prima fundație de utilitate publică din România care a apelat la sprijinul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), investiția în Centrul pentru Cercetare în Recuperare Oncologică fiind de peste 17 milioane de lei.