ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania care deține Facebook, Meta, a anunțat luni că elimină de pe rețeaua de socializare postările care sprijină sau laudă asaltul din weekend asupra unor clădiri guvernamentale din Brazilia de către demonstranți anti-democrație, relatează Reuters, informează Agerpres, potrivit ȘtiripeSurse.

Zeci de mii de susținători ai fostului președinte brazilian de extremă-dreapta Jair Bolsonaro au distrus ferestrele Palatului Prezidențial, au inundat părți din Congres cu un sistem de irigare și au vandalizat săli din Curtea Supremă într-un asalt de peste trei ore. „Înaintea alegerilor, am desemnat Brazilia ca un loc temporar de mare risc și am eliminat conținuturile care face apel la oameni să pună mâna pe arme și să ia cu asalt Congresul, Palatul Prezidențial și alte clădiri federale", a spus un purtător de cuvânt al Meta.

„Am stabilit de asemenea că este vorba de un eveniment care încalcă regulile, ceea ce înseamnă că vom elimina orice conținut care sprijină sau laudă aceste acțiuni. Urmărim cu atenție situația și vom continua să eliminăm orice conținut care încalcă politicile noastre", a declarat el. Președintele de stânga Luiz Inacio Lula da Silva a preluat postul la 1 ianuarie, după ce l-a învins pe Bolsonaro la scrutinul în două tururi din octombrie, punând capăt celei mai de dreapta guvernări din Brazilia din ultimele decenii.

Bolsonaro a refuzat să recunoască înfrângerea, iar unii susținători ai săi au afirmat că alegerile au fost furate, numeroase persoane folosind rețele sociale și platforme de mesagerie precum Twitter, Telegram, TikTiok, YouTube și Facebook pentru a organiza proteste.Curtea Supremă din Brazilia a dispus ca rețelele sociale să îi blocheze pe utilizatorii care răspândesc propagandă antidemocrație.