ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


OMS vrea să controleze conținutul de sănătate de pe YouTube și să cenzureze tot ceea ce contrazice narațiunea oficială pentru a putea manipula opinia publică, scriu jurnaliștii de la Expose

Organizația Mondială a Sănătății preia acum controlul asupra conținutului promovat pe YouTube printr-un parteneriat cu Google. 
 
Scopul parteneriatului este de a "aborda răspândirea dezinformării și dezinformării".

"OMS și partenerii recunosc faptul că dezinformarea online are potențialul de a călători mai departe, mai repede și, uneori, mai adânc decât adevărul - pe unele platforme de socializare, este cu 70% mai probabil ca neadevărurile să fie împărtășite decât știrile exacte. Pentru a contracara acest lucru, OMS a întreprins o serie de acțiuni împreună cu companiile de tehnologie pentru a rămâne cu un pas înainte", precizează OMS pe site-ul său.

Utilizatorii vor trebui, astfel, să se angajeze să respecte practicile aprobate de OMS pentru a fi etichetați ca fiind "de încredere" în algoritm

În încercarea de a limita "dezinformarea în materie de sănătate", YouTube a anunțat că va certifica profesioniștii din domeniul medical drept surse de informații "fiabile" și "autorizate".

Săptămâna trecută, într-o postare pe blogul de pe site-ul platformei, șeful global al YouTube Health, Dr. Garth Graham, a declarat următoarele "YouTube Health a lucrat la modalități suplimentare de a-i ajuta pe medici, asistente medicale, profesioniști din domeniul sănătății mintale și furnizori de informații medicale să aducă informații de înaltă calitate despre sănătate în spațiile pe care oamenii le vizitează pe parcursul zilei - cum ar fi aplicația lor preferată de partajare video."

Pentru a aplica pentru a fi etichetați ca fiind "de încredere", utilizatorii trebuie să își prezinte licența și să respecte "cele mai bune practici" de partajare a informațiilor despre sănătate stabilite de Organizația Mondială a Sănătății ("OMS"), de Consiliul Societăților de Specialitate Medicală ("CMSS") și de Academia Națională de Medicină ("NAM").

YouTube oferă surselor "autorizate" un impuls în algoritm, iar sursele neautorizate sunt eliminate.

"În lunile următoare, canalele eligibile care au aplicat prin acest proces vor primi un panou de informații despre sursele de sănătate care le identifică ca fiind profesioniști autorizați în domeniul sănătății, iar videoclipurile lor vor apărea în rezultatele de căutare relevante în rafturile cu conținut de sănătate", se arată în postarea de pe blog.