ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Democrațiile nu reușesc să se opună planului fără precedent al Beijingului de a restricționa libertatea internetului în lume, scrie un articol publicat în Epoch Times.

Propunerea Beijingului de a rescrie regulile privind internetul și de a-și reproiecta instalațiile sanitare, pentru a obține, se presupune, securitate la viteze 6G, ar putea duce la o mai mare cenzură din partea dictaturilor, a declarat BBC pentru parlamentarii din Marea Britanie.

"China promovează în prezent o nouă metodă de gestionare a traficului de internet care, dacă va avea succes, va oferi un mijloc ușor de a inhiba fluxul media internațional", potrivit BBC.

Aceste planuri includ, de asemenea, cerința ca utilizatorii din întreaga lume să se înregistreze pentru utilizarea internetului. Aceștia ar putea fi apoi suspendați, în funcție de voința guvernelor.

Avertismentul BBC a fost făcut în cadrul unor dovezi prezentate în fața Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului britanic. Propunerea chineză ar schimba radical standardele internetului și are mari șanse să treacă de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), agenția Națiunilor Unite care reglementează tehnologiile informației și comunicațiilor.

Printre grupurile care propun restricții privind internetul se numără Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China, Huawei și alte companii chineze de stat. În materialele promoționale furnizate către UIT, acestea etichetează restricțiile draconice cu denumiri nedeslușite, cum ar fi "Noul IP" (protocolul de internet) și "viitoarele rețele verticale de comunicații".

Susținătorii Beijingului susțin că acordarea unui control mai mare guvernelor asupra traficului de internet va consolida securitatea și va optimiza viteza și eficiența rețelei pentru tehnologii precum realitatea virtuală și augmentată. Protocoalele actuale de internet, concepute pentru uz academic și militar, susțin ei, sunt depășite.

Reprezentanții Huawei au propus ca guvernele naționale să preia controlul asupra internetului de la actualii săi proprietari: toată lumea și oricine are un server. Aceștia au încercat să îi uimească pe reprezentanții UIT cu imagini de holograme în mărime naturală și mașini care se conduc singure atunci când au prezentat pentru prima dată ideea, lipsită de detalii tehnice, în 2019.

China își propune, bineînțeles, să construiască acest New IP, care va face parte din noua „lume curajoasă”, care este în centrul "politicii externe digitale" a regimului. Financial Times din 2020 a parafrazat un reprezentant al Huawei care susținea că "conduce un grup al UIT care se concentrează asupra viitoarelor tehnologii de rețea necesare până în anul 2030, iar [Noul] IP este adaptat pentru a răspunde acestor cerințe".

Vedeți mai multe detalii AICI