ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cerb nărăvaș face un adevărat spectacol în fața unei camere de monitorizare a faunei instalată într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. În curând va începe boncănitul cerbilor, perioada de împerechere, când masculii se înfruntă între ei, folosind coarnele puternice, pentru supremația cârdurilor de ciute.

Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecați, întotdeauna, viței și chiar cerbi din al doilea an.  

Doar cerbii bătrâni și cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit și se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârșitul lunii aprilie.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos, a scris Regia Națională a Pădurilor- ROMSILVA.