ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit datelor pe care urmează să le publice, prof. Eli Schwartz a spus că s-a dovedit că Ivermectina ajută la vindecarea oamenilor de Covid-19 în doar 6 zile, titrează The Jerusalem Post.
 
Un expert în boli tropicale din Israel spune că deține în prezent noi dovezi că un medicament folosit pentru combaterea paraziților în țări din lumea a treia ar putea reduce durata infecției la persoanele care contractează noul coronavirus. Prof. Eli Schwartz, fondator al Centrului pentru Medicina de Călătorie și Boli Tropicale din cadrul Sheba Medical Center din Tel Hashomer, a finalizat săptămâna trecută un studiu clinic pentru medicamentul ivermectină, autorizat de FDA în SUA, un agent antiparazitic cu spectru larg de întrebuințare, care s-a dovedit că ajută și la combaterea virusurilor.

Un studiu clinic dublu-orb, controlat cu placebo, s-a efectuat pe 100 de persoane având cazuri ușoare sau moderate de boală și care nu au fost spitalizate pentru coronavirus. Acesta a testat dacă Ivermectina ar putea scurta perioada de replicare virală, ajutând la obținerea mai rapidă a unui rezultat negativ și la ieșirea din izolare în doar câteva zile.

Potrivit datelor sale în curs de publicare, Schwartz a spus că s-a dovedit că  Ivermectina ajută la vindecarea oamenilor de Covid-19 în doar 6 zile. Mai mult, șansele de a obține un rezultat negativ la testul de coronavirus au fost de 3 ori mai ridicate în grupul care a primit Ivermectină, față de cel care a primit placebo, a spus cercetătorul pentru publicația The Jerusalem Post.

„Din punctul de vedere al sănătății publice, majoritatea pacienților cu Covid-19 sunt cazuri ușoare, iar 90% dintre aceștia sunt plasați în izolare în afara spitalului”, a spus Schwartz. „Să ai la dispoziție orice fel de medicament care poate scurta durata infecțiozității acestor pacienți ar fi de o importanță majoră, pentru că atunci ei nu-i vor mai infecta pe alții”.

Mai mult, în loc să-i izolezi pe oameni minimum 10 zile și poate și mai mult de atât, această perioadă ar putea fi scurtată, în beneficiul economiei.

Nu în ultimul rând, deși studiul lui Schwartz nu s-a concentrat în această direcție, el a spus că rezultatele arată că este probabil ca Ivermectina să prevină deteriorarea stării și spitalizarea, dacă se administrează la începutul bolii.

Prof. Eli Schwartz se pregătește acum de publicarea datelor studiului său. El și-a prezentat descoperirile luni în fața Ministerului Sănătății și va trimite un raport către FDA.
 
Deși încă din aprilie 2020 s-au efectuat multiple studii și analize care au arătat eficiența Ivermectinei împotriva noului coronavirus, numai o mică parte dintre acestea au fost realizate eficient ca studii clinice dublu-orb, controlate cu placebo, precum cel al profesorului Eli Schwartz.