ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De când primul vaccin COVID-19 a primit autorizație de urgență în SUA, unii medici și oameni de știință au contestat recomandarea agențiilor de sănătate din SUA, care susține vaccinarea inclusiv a persoanelor care au dobândit imunitate în urma contactării virusului, potrivit LifeSiteNews.

Unii experți spun că riscul vaccinării celor care au contactat virusul este mai grav față de cei care nu au avut Covid.

În decembrie 2020, Comitetul consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) privind practicile de imunizare, a publicat un raport scris de 15 oameni de știință care a susținut în mod fals un studiu Pfizer dovedind că vaccinul este extrem de eficient sau a arătat „o eficacitate ridicată constantă” pentru persoanele care a avut deja coronavirus .”

Thomas Massie (R-Ky, omul de știință premiat și congresman , a chemat CDC când a constatat că studiile privind vaccinurile nu arătau niciun beneficiu pentru persoanele care aveau coronavirus și că vaccinarea nu le-a schimbat șansele de a fi reinfectat.

În schimb, CDC a afirmat că „vaccinul COVID îți va salva viața sau te va salva de suferință, chiar dacă ai avut deja virusul și te-ai recuperat, lucru care nu a fost demonstrat nici în studiile Pfizer, nici în cele Moderna”, a spus Massie într-un interviu acordat companiei Full Measure, informează LifeSiteNews.

„Și în loc să o remedieze, au propus să o repete și doar să formuleze greșeala altfel...Consider că este o minciună. Cred că CDC minte despre eficacitatea vaccinului pe baza studiilor Pfizer, pentru cei care au avut deja coronavirusul ”, a spus Massie.

Totodată, CDC recomandă oamenilor să fie vaccinați chiar dacă au avut deja COVID, deoarece experții nu știu cât timp „sunteți protejat de a vă îmbolnăvi din nou după recuperarea de la COVID și este posibil - deși rar - să fiți infectați cu virusul care cauzează din nou COVID. ”

În 23 februarie, Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate (NIH), a publicat o postare pe blog în care preciza că persoanele care au avut COVID au nevoie în continuare de vaccin, în timp ce făcea referire la un studiu care sugerează că nu ar avea nevoie.

Collins a susținut că persoanele care au avut deja COVID ar avea un răspuns robust al anticorpilor atunci când vor fi expuși ulterior la virus - fie prin expunere naturală, fie prin proteina spike dintr-un vaccin COVID.

Pentru a înțelege mai bine memoria imună a SARS-CoV-2, cercetătorii conduși de Dr. Daniela Weiskopf, Alessandro Sette și Shane Crotty de la La Jolla Institute for Immunology au analizat celulele imune și anticorpii de la aproape 200 de persoane care fuseseră expuse la COVID și s-au recuperat.

Rezultatele, publicate în Science, au arătat că sistemul imunitar a mai mult din 95% dintre persoanele care s-au recuperat după COVID au avut efecte durabile ale virusului până la opt luni după infecție.

Un alt studiu realizat de Nature a evaluat efectul imunogen de durată al reactivității celulelor T la SARS și SARS-2. Datele au arătat că imunitatea naturală era foarte puternică - și probabil mai rezistentă decât orice imunitate derivată dintr-un vaccin.