ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii de la Rockefeller University au desfășurat recent un studiu - publicat online ca preprint în luna august - în care analizează ceea ce ei numesc „imunitate hibridă”, comparând răspunsul imunitar a 15 subiecți care au fost anterior infectați cu noul coronavirus și, mai târziu, vaccinați anti-Covid-19 cu cel al pacienților care au fost doar infectați/vindecați sau doar vaccinați, relevă The Daily Mail într-un articol care încearcă să demonstreze superioritatea vaccinării după vindecarea de Covid-19.
 
ActiveNews a relatat în repetate rânduri despre studii care demonstrează că imunitatea naturală este mult mai puternică și de durată decât cea stimulată artificial prin vaccinare. Cei care au trecut prin boală au căpătat o imunitate atât de bună încât ar putea dura pe parcursul întregii vieți. Pe de altă parte, am prezentat numeroase cazuri de vaccinați pe care injecția nu i-a protejat de infectare și nici chiar de moarte.

Adevărata dezvăluire din articolul Daily Mail este că, spre final, după o apologie a „imunității hibride” dobândite în urma trecerii prin boală urmate de vaccinare, cercetătorii recunosc că, pentru a-și demonstra teoria, au creat în laborator o variantă a noului coronavirus, concepută special pentru a nu fi detectată de sistemul imunitar. Ei bine, cei cu „imunitate hibridă” au putut să lupte și cu această variantă de virus, care n-ar fi putut fi detectată de sistemele imunitare ale altor subiecți (cei doar vindecați de Covid sau doar vaccinați anti-Covid).

„Se poate prezice în mod rezonabil că acești oameni (imunizații hibrid, n.r.) vor fi destul de bine protejați împotriva majorității - și poate chiar a tuturor - variantelor SARS-CoV-2 pe care este posibil să le vedem în viitorul apropiat”, a declarat pentru NPR Paul Bieniasz, virusolog la the Rockefeller University și conducătorul studiului.

„Deși este un pic mai speculativ, aș putea presupune, totodată, că aceștia ar avea un anumit grad de protecție și împotriva virusurilor similare SARS care ar urma să infecteze oamenii”, se hazardează virusologul.

De la „virusul ucigaș” apărut din spuma mării, la „virusul invizibil” conceput în laborator

Recunoscând că au creat o variantă nedetectabilă a noului coronavirus în laborator ca arsenal de lucru în cadrul experimentului științific pe care îl realizau (chiar dacă vorbim de un studiu la scară mică, desfășurat pe doar 15 participanți), cercetătorii de la Rockefeller University tocmai au recunoscut public faptul că este posibilă crearea de noi variante ale Covid-19 și chiar de noi tipuri de coronavirus care să fie, apoi, testate pe oameni și animale. Un truism care, în primele luni ale pandemiei, era considerat „teorie a conspirației” mai ales de cei fără nici o pregătire științifică în domeniu.