ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Petiţia intitulată "Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui", lansată duminică, după ce în presă a explodat cazul fetei violate, a adunat în doar câteva zile aproape 350.000 de semnături.


După ce presa a scos la lumină cazul elevei din Văleni, Vaslui, violată de șapte indivizi,  duminică, în mediul on-line a fost lanstă o petiție prin care se cere arestarea violatorilor. Până miercuri, 22 iulie, aceasta a adunat aproape 350.000 de semnături și peste 37.000 de comentarii. Cele mai multe dintre ele sunt de solidaritate cu fata violată, semnatarii cerând pedepse exemplare pentru cei vinovați.
 
Cei șapte tineri sunt liberi, după ce magistraţii au decis să fie cercetaţi sub control judiciar. Ei au doar câteva interdicţii. Să nu meargă în baruri, în parcuri sau să participe la evenimente publice. În plus, li s-a interzis să ia legătura cu victima lor sau cu martorii.

Tânăra încearcă să treacă peste această traumă, dar nu îi va fi uşor, susțin psihologii.

Vecinii din satul ei, Muntenii de Sus, spun că fata nu prea mai iese din casă. Trebuia să dea bacalaureatul, însă nu a reuşit să promoveze la câteva materii.

 
Petiția poate fi semnată AICI.