ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 30 octombrie 2022, s-au împlinit 30 de ani de la tragicul accident ce a dus la moartea soților Doina și Ion Aldea-Teodorovici, iar cu această ocazie, fiul lor a organizat o ceremonie la Chișinău, în memoria celor doi artiști basarabeni,  transmite TV8.
 
Fiul regretatului cuplu naționalist militant pentru Unirea Basarabiei cu Patria-mamă, Cristofor Aldea-Teodorovici, care a rămas să poarte mai departe Crucea lui Hristos și a Basarabiei, pentru neam și pentru țară, a declarat cu această ocazie: „Mă închin în fața tuturor pentru perpetuarea memoriei mamei si tatălui - Ion și Doina Aldea Teodorovici la cei 30 de ani de la plecarea în lumea celor drepți

Vreau să multumesc din suflet Primariei Municipiului Chișinău, primarului Ion Ceban și Direcției Cultură a municipiului Chișinău pentru organizare și ajutor!

Mulțumesc doamnei regizor Lidia Panfil și echipei sale! Dvv show și tuturor celor implicați atât de inimos și profesionist în corelare cu natura care ne-a ajutat azi cu un timp atât de bun

La monumentul părinților (creat de sculptorul Iurie Canașin) am trăit niște clipe Dumnezeiești ascultând un cor de copilași îmbrăcați în hăinuțe albe, fulgușori de nea - nu alta, cântând în unison cu părinții mei, totul parcă regizat spre sfârșit cu o rafală de vânt călduț care a scuturat mii de frunze de pe streșine peste mulțime. Ningea cu frunze și noi cântam cu toții fiind un tot întreg plin de dragoste..

Iar Corul Capelei Doina împreună cu prim dirijorul Ilona Stepan mai mult murmurau ca un izvor în freamatul razelor de soare și foșnetul tihnit al frunzelor din cimitir.
A fost miraculos!

Nelipsiți și soborul de preoți care au ținut slujba de pomenire
Vă mulțumesc!

Și spre sfârșit am ținut să mai citesc mulțimii câte ceva din jurnalul intim al mamei mele Doina . Mi-aș dori pe viitor să găsim o actriță care ar citi gânduri din acest jurnal..

În pregătirile și conlucrarea la acest eveniment am insistat să răsune cât mai multe din piesele simfonice, de teatru și film scrise de tatăl meu Ion, lucrări care nu au mai răsunat de mai bine de 40 de ani. Sper să realizăm un spectacol în această lună noiembrie 2022 cu câteva lucrări simfonice semnate de tatăl meu în premieră!

Pentru mine această zi e un moment pe de o parte atât de intim și dureros, în care pur si simplu egoist aș vrea să merg singur la cimitir cu durerea mea, pe de altă parte de mândrie și bucurie ca Dumnezeu ni i-a dăruit tuturor pe Ion și Doina!
Aș vrea să cred că ce a rămas în urma lor ne poate face mai buni, cu mai multă dragoste de umanitate, cu dragoste de acest pământ, neam și limbă română.”, a conchis Cristofor Aldea-Teodorovici.
 

Tot în amintirea acestora, a avut loc un Festival internațional de muzică ușoară, intitulat „Două inimi gemene”. 
 
FOTO:
 
 
 FOTO:
 Ar putea fi o imagine cu monument, copac, în aer liber și text care spune „HA mo ሰስ”
 
 
 VIDEO: