ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul București a respins, marți, cererea prin care fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, solicită să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deținut ilegal. Este vorba de o contestație la executare depusă de Liviu Dragnea, care a invocat un recurs în drept intitulat ”habeas corpus”, o lege cu caracter constituțional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.
 
În cererea depusă în instanță, avocații susțin că Liviu Dragnea este deținut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupție.
Avocații invocă astfel o decizie a Curții Constituționale din octombrie 2019.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă, ea putând fi contestată în 3 zile de la comunicare.

Pe 15 mai 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis la Tribunalul București o cerere prin care fostul președinte al PSD Liviu Dragnea solicită să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deținut ilegal.

”Trimite cererea de ”habeas corpus” formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu la Tribunalul București, spre competentă soluționare. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea cererii formulate de petentul condamnat rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru petentul condamnat, până la prezentarea apărătorilor aleși, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Înaltei Curți.