ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu 1 ianuarie 2022, britanicii ar putea avea nevoie de trei vaccinuri la Certificatul Verde pentru a intra în locurile aglomerate, a avertizat aseară ministrul Sănătății, potrivit Daily Mail. 

Sajid Javid a declarat în Camera Comunelor că oamenii vor fi considerați "complet vaccinați" doar după ce își vor fi făcut vaccinul de rapel și că vor fi necesare trei doze pentru certificatele de vaccinare după ce toți adulții eligibili din Anglia vor avea "o șansă rezonabilă" de a primi următoarea vaccinare. 

Boris Johnson a devansat termenul limită pentru a oferi tuturor persoanelor de peste 18 ani o a treia doză până de Anul Nou, în timp ce a avertizat țara: "Vine un val de Omicron". 
 
Conform noilor reglementări, britanicii ar putea fi amendați cu 10.000 de lire sterline dacă încearcă să falsifice un certificat Covid sau rezultatul unui test. 

Lipsa de transparență în legătură cu primul deces al Omicron din Marea Britanie a stârnit furie, în timp ce un medic a cerut guvernului să facă publice mai multe detalii pentru a opri "alarma inutilă", mai relatează Daily Mail.

Experții cer răspunsuri cu privire la primul deces Omicron din Marea Britanie, cum ar fi statutul de vaccinare al individului, dacă acesta făcea parte din grupul vulnerabil la Covid și dacă virusul a fost principala cauză a decesului. 

Profesorul de medicină și oncologul consultant Karol Sikora a declarat că guvernul nu a furnizat națiunii suficiente informații despre acest deces și că acest lucru a provocat o "alarmă inutilă". A murit de Covid sau CU Covid, întreabă medicul, adăugând: 'Putea să moară călcat de un autobuz' și cu Omicron, nu de Omicron.

Boris Johnson a susținut că s-a înregistrat primul deces din Marea Britanie din cauza Omicron, în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, în vestul Londrei.

El a declarat: "Din păcate, da, Omicron produce spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient a fost confirmat că a murit din cauza Omicron".

Johnson nu a dezvăluit vârsta persoanei care a murit, sau dacă aceasta avea condiții de sănătate subiacente, care o făceau vulnerabilă, sau dacă Omicron a fost cauza principală a decesului sau un factor secundar. 
 
 
Anunțul lui Johnson, care a continuat cu îndemnul la vaccinare, transformă decesul neelucidat în primul decesul oficial cu Omicron din lume.

Cu toate acestea, medicii din Africa de Sud au afirmat că mutația este asemănătoare unei simple răceli.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews