ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o vechime 800 de ani, Cetatea Râșnovului este unul dintre ansamblurile fortificate cel mai bine păstrate din Transilvania. 

Cetatea Râșnov se numără printre cele mai frumoase castele din lume în timpul iernii. A fost inclusă în top 10 de publicația de turism Conde Nast Traveler, alături de castele celebre din Germania, Cehia, Scoția sau Japonia. Cu rol și de refugiu pentru locuitorii din zonă, nu doar de apărare, în fortificație trăiau la jumătatea secolului al XVII-lea, 400 de suflete, în câteva zeci de locuințe. Multe dintre ele s-au distrus, așa că primăria vrea să le restaureze, informeaza tvr.ro.

Cetatea Râșnov se află în topul realizat de Conde Nast Traveler, alături de castele celebre - Neuschwanstein și Hohenzollern din Germania, Castelul din Praga, Blair din Scoția, Inuyama din Japonia sau Palatul Țarului Alexei Mikhailovich din Moscova.
 
Articolul integral AICI.