ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După surpriza neplăcută (Schengen), României i se pregătește o surpriză (periculoasă) cu deșeuri, scrie Știripesurse.
 
Peste 58 de tone de deșeuri diverse - îmbrăcăminte, încălțăminte second-hand, hârtie, carton, lemn și plastic - au fost oprite să fie introduse în țară prin punctele de frontieră Borș II, Borș I și Nădlac II, în ultimele 24 de ore, a informat vineri, într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, potrivit Agerpres

Totodată, conform sursei citate, peste 22 de tone de deșeuri aduse din Italia au fost blocate, vineri, la intrarea în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, după ce autoritățile au constatat că transportul este ilegal.
 
Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Mediu Arad, un TIR încărcat cu 22,66 tone de deșeuri din plastic și cauciuc era destinat unui agent economic din județul Timiș.

"Acestuia i s-a refuzat intrarea în țară de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu Arad și agenții Poliției de Frontieră, având în vedere faptul că deșeurile transportate erau deșeuri amestecate, fapt ce contravine legislației în vigoare", precizează instituția.
 
Autoritățile au dispus ca deșeurile să fie returnate expeditorului din Italia.

Ne intrebăm cu oarecare teamă, daca dupa toate neplacerile pricinuite in aceste zile, austriecii de la OMV nu ne pregatesc acum de sărbători, un nou cadou „otrăvit” prin reluarea unor vechi relații comerciale toxice sub toate aspectele cu grupul OIL DEPOL , sub o noua infatisare italiană de aceasta data numita ECOMED EASTERN EUROPE dar cum lupul își schimbă blana dar nu si năravurile, regasim ca si subcontractori cu 50% grupul OIL DEPOL, scriu jurnaliștii de la Știripesurse.