ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Charles al III-lea urmează să fie proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reunește pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit, transmite Agerpres.
 
 
În cadrul ceremoniei istorice, în urma căreia a fost proclamat în mod oficial suveran al Regatului Unit, Charles al III-lea a susținut următorul discurs:
 
"Doamnelor și domnilor, îmi revine datoria plină de tristețe să vă anunț moartea mult iubitei mele mame, Regina. Știu cât de multă compasiune aveți pentru mine atât voi cât și întregul popor - și cred că pot să cred că și întreaga lume - în urma acestei pierderi ireparabile pe care am suferit-o cu toții. Pentru mine este o mare consolare să știu că această compasiune exprimată de atât de mulți oameni față de sora mea și de frații mei și că această afecțiune și sprijin copleșitor vor fi extinse către întreaga noastră familie după această pierdere".

 VIDEO: