ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chelsea Clinton s-a pronunțat împotriva libertății de exprimare la o conferință a Vaticanului dedicată dialogului. Vorbind în timpul unei întâlniri online înregistrate în prealabil, Clinton, în vârstă de 41 de ani, a răspuns la o întrebare despre așa-numita „ezitare a vaccinului” în ceea ce privește vaccinurile COVID-19, spunând că trebuie să existe un efort global de combatere a postărilor anti- vaccin pe rețelele sociale.

„Personal, cred cu tărie că trebuie să existe o reglementare globală mai intensă, dar  și o coordonare a conținutului de pe platformele de socializare”, a spus ea.

„Știm că cel mai popular videoclip din toată America Latină din ultimele câteva săptămâni, care acum are zeci de milioane de vizualizări, este despre o școală anti-vaccin.”, a spus ea.

Clinton a spus că Fundația Clinton a făcut tot ce a putut pentru a convinge pe cei ezitanți să se vaccineze. Ea consideră că este important să se facă diferența între persoanele „ezitante” și cele din „grupul anti-vaccin”. „Ezitantul” are întrebări la care ea poate răspunde, de exemplu cu privire la viteza cu care s-au dezvoltat vaccinurile, ingredientele lor și „conspirațiile despre microcipuri”.

Oamenii din „grupul anti-vaccin„ adesea tineri, nu cred că au nevoie de vaccinul experimental sau ar prefera să aștepte câțiva ani înainte de a-l lua, a adăugat Clinton. Acestea includ, de asemenea, persoane din comunități care „au fost maltratate” de „sistemul de sănătate american de generații”. Clinton a spus că fundația sa se gândește la modul în care ar trebui să  "vorbim cu negrii americani, indigenii americani și latinii care știu că membrii comunității lor au fost adesea maltratați sau chiar manipulați sau exploatați de sistemul nostru de sănătate”.

Ca răspuns, Fundația Clinton transmite sfaturi persoanelor de încredere de acele comunități pentru a le convinge să ia vaccinul COVID-19.

„Am lucrat cu o serie de comunități religioase diferite, inclusiv cu unii dintre partenerii noștri catolici, pentru a ne asigura cu adevărat că oricine este capabil de a purta o conversație este într-adevăr capabil să preîntâmpine sau să răspundă la orice întrebări ar putea avea oamenii”

Mesajul pe care Clinton dorește să îl transmită celor care refuză vaccinul este că vaccinurile îi așteaptă ori de câte ori se simt confortabil. „Și vom continua să întindem mâna și să încercăm să vă ajutăm să vă simțiți confortabil”, a adăugat ea.

„Deci, facem totul și tot ce putem ... și ne gândim din ce în ce mai mult la modul în care ne putem angaja în această lucrare și la nivel global, deoarece, din păcate, ezitarea vaccinului și refuzul vaccinului nu sunt provocări doar ale americanilor”.

În afară de Clinton, pe lista vorbitorilor de la conferința Vaticanului, sunt incluse nume proeminente și diverse, cum ar fi CEO-ul Pfizer și Moderna, dintre care primul produce și pastile pentru avort; directorul Institutului Național de Sănătate (NIH) Francis Collins, care susține utilizarea țesutului fetal în proiecte de cercetare; șeful Google Health, David Feinberg; și țarul COVID Dr. Anthony Fauci de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

Marc Benioff, CEO al Salesforce, este un alt vorbitor. El are o istorie de promovare a problemelor LGBT și este descris de TIME ca „unul dintre cei mai sinceri executivi” pentru afacerile LGBT.

Printre alți vorbitori se numără reprezentantul Organizației Națiunilor Unite Jane Goodall, care susține controlul populației; activistul new age Deepak Chopra; chitaristul rock Joe Perry; Vârstnicul mormon William K. Jackson; președinte executiv al British Board of Scholars and Imams, Shaykh Dr. Asim Yusuf; modelul pro-avort Cindy Crawford; și ex-prefectul  Secretariatului pentru Comunicare, Monseniorul Dario Viganò (nu trebuie confundat cu arhiepiscopul Vaticanului,  arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, care a condamnat evenimentul). Între cei 114 vorbitori se află doar doi clerici catolici.