ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După excursia experților OMS la sponsorul principal al organizației, China, un fost oficial de vârf al Administrației Trump, din sfera serviciilor secrete, a susținut miercuri că guvernul chinez le-a ordonat oamenilor de știință să dezvolte noul coronavirus, informează agenția Anadolu.

John Ratcliffe – ultimul director al serviciilor de informații naționale din Administrația Trump, în funcție timp de aproape 8 luni – a respins concluziile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a spus marți că nu există dovezi suficiente că noul coronavirus s-ar fi răspândit în Wuhan mai devreme de luna decembrie a anului 2019.

„Ceea ce OMS a transmis ieri este cu adevărat necinstit”, a afirmat Ratcliffe la Fox News, adăugând că o parte dintre informațiile pe care le-a adunat împreună cu fostul secretar de stat, Mike Pompeo, sugerează că armata chineză le-a ordonat oamenilor de știință de la Institutul de Virusologie din Wuhan să facă experimente pe coronavirusuri încă din 2017. 

„Unele dintre aceste virusuri erau asemănătoare genetic cu actualul coronavirus în proporție de 96.2%. Mai mult, unii dintre acei oameni de știință care lucrau cu acești coronaviruși similari s-au îmbolnăvit și au dezvoltat simptome asemănătoare COVID-19 în toamna lui 2019”, a adăugat Ratcliffe.

El a spus că echipa OMS care a vizitat China timp de două săptămâni a vorbit doar cu oameni de știință și medici selectați de Partidul Comunist Chinez și doar sub supravegherea acestuia.
 

„Dacă a fost un virus apărut pe cale naturală, după cum a indicat OMS ieri, dacă este chiar așa și, deci, nimeni nu poate fi învinovățit pentru asta, de ce, atunci, oficialii chinezi îi suprimă și reduc la tăcere pe medicii și oamenii de știință și jurnaliștii care scriu despre coronavirus?”, s-a întrebat, retoric, Ratcliffe. 

„Dacă nu putem învinovăți pe nimeni, de ce i-ar împiedica oficialii chinezi pe cei mai buni oameni de știință și medici din lume să vină la Wuhan?”, a adăugat el.
 
Fostul secretar de Stat al SUA Mike Pompeo a criticat de asemenea misiunea OMS la Wuhan și a reiterat că Departamentul de Stat al SUA are dovezile clare că virusul a fost creat în laboratorul de la Wuhan. VIDEO AICI.