ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania de vaccinare din China a luat o amploare uriașă, iar acum se îndreaptă spre persoanele vârstnice, asta după ce au obligat timp de doi ani de zile tinerii să se supună tratamentului minune 

Metoda inovatoare este aceea de a-i plăti pe cei mai vârstnici dintre cetățenii chinezi, insinuând că tot ceea ce au auzit vreodată despre reacțiile adverse, este doar o propagandă anti-vaccinistă și profund „democratică”. 

Știrea din Time, sună cam așa:

Autoritățile chineze merg din ușă în ușă și plătesc persoanele cu vârsta peste 60 de ani pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Dar chiar și în timp ce cazurile se înmulțesc, Li Liansheng, în vârstă de 64 de ani, a declarat că prietenii săi sunt alarmați de poveștile despre febră, cheaguri de sânge și alte efecte secundare.

„Când oamenii aud despre astfel de incidente, s-ar putea să nu fie dispuși să ia vaccinurile", a spus Li, care a fost vaccinat înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19. 

La câteva zile după cele 10 zile de când a fost infectat cu virusul, Li are dureri în gât și tuse. El a spus că a fost ca o "răceală normală", cu o febră ușoară.

Li a spus că un prieten în vârstă de 55 de ani a suferit de febră și cheaguri de sânge după ce a fost vaccinat. Ea a spus că nu pot fi siguri că vaccinul a fost de vină, dar prietenul său este reticent să mai primească altul.

„Se mai spune că virusul continuă să formeze mutații", a spus Li. „De unde știm dacă vaccinurile pe care le luăm sunt utile?".

Mai mult de 90% din populația Chinei a fost vaccinată, dar numai aproximativ două treimi dintre cei de peste 80 de ani au fost vaccinați, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate. Potrivit recensământului din 2020, China are 191 de milioane de persoane cu vârsta de 65 de ani și peste - un grup care, pe cont propriu, ar fi a opta cea mai populată țară, înaintea Bangladeshului.
 
 China numără doar decesele cauzate de pneumonie sau insuficiență respiratorie în bilanțul oficial al COVID-19, a declarat săptămâna trecută un oficial din domeniul sănătății, scrie ABC.

Această definiție neobișnuit de îngustă exclude multe decese pe care alte țări le-ar atribui COVID-19.

Până la sfârșitul anului 2023, experții au prognozat că în China vor muri între un milion și două milioane de persoane.

Dl Li, care făcea exerciții fizice pe terenul plin de frunze al Templului Cerului din centrul Beijingului, a declarat că ia în considerare posibilitatea de a primi un al doilea rapel datorită campaniei publicitare.