ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Beijingul a distribuit sute de milioane de doze în alte țări, încercând în același timp să pună la îndoială produsele occidentale concurente. În mai 2020, președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat chiar Adunării Mondiale a Sănătății că vaccinurile sale împotriva coronavirusului sunt „un bun public global”, iar distribuția lor ar face parte din viziunea lui Xi despre „un viitor comun pentru ca oamenii lumii să funcționeze ca un întreg", informează breitbart.

Eforturile Beijingului de a-și vaccina oamenii în timpul exportului de vaccinuri au atras sprijin în străinătate înainte ca rezultatele medicale să fie cunoscute. Acum se pun întrebări despre programul Chinei și despre capacitatea produselor sale de a face ceea ce promit. Cercetătorii din Brazilia au descoperit că rata de eficacitate a unui vaccin coronavirus de la Sinovac, o companie chineză, în prevenirea infecțiilor simptomatice, este de până la 50,4%. Prin comparație, vaccinul produs de Pfizer s-a dovedit a fi 97% eficient.

Niciun vaccin străin nu este aprobat pentru utilizare în China, unde coronavirusul a apărut la sfârșitul anului 2019 în orașul Wuhan.

Gao nu a oferit detalii cu privire la posibilele schimbări de strategie, dar a menționat mARN, o tehnică experimentală folosită anterior de dezvoltatorii de vaccinuri occidentale, în timp ce producătorii de medicamente din China au folosit tehnologia tradițională.

„Toată lumea ar trebui să ia în considerare beneficiile pe care le pot aduce vaccinurile ARNm pentru omenire”, a spus Gao.

Experții spun că amestecarea vaccinurilor sau imunizarea secvențială ar putea crește ratele de eficacitate. Studiile din întreaga lume analizează amestecarea vaccinurilor sau administrarea unui vaccin de rapel după o perioadă mai lungă de timp. Cercetătorii din Marea Britanie studiază o posibilă combinație de vaccinuri Pfizer și AstraZeneca.

Vaccinul Sinovac a fost deja vândut în cel puțin alte 10 țări și este administrat persoanelor din cel puțin alte cinci țări.

În China, vaccinul a primit aprobarea de urgență în iulie anul trecut.