ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite ar trebui să își schimbe atitudinea "distorsionată" față de China, altfel vor urma "conflicte și confruntări", a declarat marți ministrul chinez de Externe, apărându-și în același timp poziția față de războiul din Ucraina și față de relația strânsă cu Rusia, relatează Reueters.

Statele Unite s-au angajat în suprimarea și izolarea Chinei, în loc să se angajeze într-o competiție corectă, bazată pe reguli, a declarat ministrul de externe Qin Gang într-o conferință de presă în marja unei reuniuni anuale a parlamentului de la Beijing.

"Percepția și opiniile Statelor Unite asupra Chinei sunt grav distorsionate", a declarat Qin, un consilier de încredere al președintelui Xi Jinping și până de curând ambasador al Chinei la Washington.

"Consideră China drept principalul său rival și cea mai importantă provocare geopolitică. Acest lucru este ca și cum primul nasture de la cămașă ar fi pus greșit".
 
"Dacă Statele Unite nu frânează și continuă să meargă cu viteză pe o cale greșită, niciun fel de balustradă nu poate preveni deraierea, care va deveni conflict și confruntare, și cine va suporta consecințele catastrofale?”, a afirmat ministrul chinez de Externe.