ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un război nuclear nu ar trebui să fie declanșat niciodată, părțile ar trebui să se concentreze pe o soluție diplomatică la criza ucraineană, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, în cadrul unui briefing, comentând decizia Rusiei de a desfășura arme nucleare tactice în Belarus, potrivit Știripesurse.

”La 5 ianuarie anul trecut, liderii statelor cu arme nucleare au emis o declarație comună în care au afirmat că este imposibil să câștige sau să poarte un război nuclear, (declarația) a subliniat că războaiele între statele cu arme nucleare ar trebui evitate și că riscurile strategice ar trebui reduse", a declarat diplomatul, solicitat de agenția rusă RIA Novosti să comenteze poziția Chinei cu privire la decizia Rusiei de a desfășura arme nucleare tactice în Belarus.

Mao Ning a subliniat că, în circumstanțele actuale, toate părțile "ar trebui să se concentreze pe eforturile diplomatice pentru a rezolva pașnic criza ucraineană și să colaboreze pentru a contribui la dezamorsarea situației".
 
Sâmbătă, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova și Minsk au convenit ca, „fără a încălca obligațiile internaționale, să desfășoare arme nucleare tactice în Belarus”.