ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Xi Jinping cerut armatei să se pregătească de război, a anunțat un organ de presă al Partidului Comunist Chinez, informează The Guardian.

Imagini cu Xi, care a obținut recent un al treilea mandat de lider al partidului, în uniforma sa militară în timpul unei vizite la un centru de comandă, au apărut în mod proeminent pe prima pagină a Cotidianului Poporului de miercuri.

Xi a declarat că armata trebuie să se focuseze pe pregătirea militară „în vederea pregătirii pentru război", după ce a avertizat ultimul congres al partidului despre „furtunile periculoase” ce se întrezăresc la orizont.

"Concentrați-vă toată energia [voastră] pe luptă, munciți din greu la luptă și îmbunătățiți-vă capacitatea [voastră] de a învinge", a spus Xi.

Armata trebuie, de asemenea, să "apere cu hotărâre suveranitatea națională și securitatea națională", deoarece China se află într-o situație de securitate "instabilă și incertă", ar fi spus liderul de la Beijing.

Deși Xi a ordonat armatei să se concentreze asupra pregătirii de război și în 2013, la scurt timp după ce a preluat puterea, și din nou în 2017, analiștii politici spun că de data aceasta și-a intensificat în mod semnificativ retorica.

Într-o vizită similară la centrul de comandă în 2016, el le-a spus ofițerilor să fie "loiali"  în luptă și "curajoși și capabili să câștige războaiele".

"El trimite un mesaj Statelor Unite și Taiwanului", a subliniat Willy Lam, cercetător senior la Fundația Jamestown, cu sediul la Washington.