ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un denunțător a afirmat în mod senzațional că virusul Covid a fost eliberat în mod intenționat de China la un turneu militar cu două luni înainte ca restul lumii să afle despre virusul mortal, afirmă Daily Mail.

Fostul insider al Partidului Comunist Chinez, Wei Jingsheng, a declarat că Jocurile militare mondiale din octombrie 2019 ar fi putut acționa ca primul eveniment de răspândire a virusului.

Turneul internațional pentru atleții militari a avut loc la Wuhan - locul de origine al pandemiei Covid-19 - cu două luni înainte ca China să notifice Organizația Mondială a Sănătății cu privire la primele cazuri.

Jingsheng a afirmat că nu a fost o coincidență faptul că unii dintre cei 9.000 de atleți internaționali care s-au adunat pentru eveniment s-ar fi îmbolnăvit de o boală misterioasă.

„M-am gândit că guvernul chinez va profita de această ocazie pentru a răspândi virusul în timpul Jocurilor Militare, deoarece mulți străini se vor prezenta acolo”, a declarat el pentru noul documentar Sky News What Really Happened in Wuhan.

Denunțătorul a susținut că guvernul chinez a efectuat un 'exercițiu neobișnuit' în timpul jocurilor.

„Știam de posibilitatea ca guvernul chinez să folosească niște arme ciudate, inclusiv arme biologice, pentru că știam că se fac experimente de acest fel”, a spus el. 

Afirmațiile sale au fost susținute de fostul consilier principal pentru China al Departamentului de Stat al SUA, Miles Yu.

Acesta a declarat că atleți francezi, germani și americani s-au numărat printre cei care s-au îmbolnăvit la turneu cu simptome asemănătoare cu cele ale Covidului, dar nu au fost niciodată testați pentru virus.

„Vedem unele indicii în propriile noastre date... că a existat Covid circulând în Statele Unite încă de la începutul lunii decembrie, posibil chiar mai devreme”, a declarat fostul investigator al Departamentului de Stat al SUA pentru Covid-19, David Asher.

De asemenea, Jingsheng susține că și-a prezentat îngrijorările cu privire la situația în curs de desfășurare unor personaje de rang înalt din cadrul administrației Trump în noiembrie 2019, dar a fost ignorat.

Militantul de lungă durată pentru democrație, care a făcut închisoare pentru 'activități contrarevoluționare', a declarat că a făcut acest demers în momentul în care șoaptele despre un 'nou virus SARS' au început să circule pe WeChat și pe alte platforme de socializare chinezești.

„Am simțit că nu erau la fel de îngrijorați ca și mine, așa că am încercat să fac tot posibilul pentru a oferi mai multe detalii și informații”, a spus el.

„Este posibil ca ei să nu creadă că guvernul unei țări ar face așa ceva (să ascundă un virus), așa că am continuat să mă repet în încercarea ... de a-i convinge”.

Regimul autoritar al lui Xi Jinping a încercat cu disperare să închidă denunțătorii și să reducă la tăcere orice discuție despre virus în primele etape ale epidemiei de la Wuhan - chiar și atunci când un număr incalculabil de cadavre a început să inunde spitalele din oraș.

Orice referiri făcute în mediile de comunicare socială despre un nou virus SARS sau despre o "epidemie" au fost cenzurate, iar personalul medical curajos care a încercat să vorbească și să avertizeze lumea a fost reținut și forțat să semneze mărturisiri false de stârnire a panicii.

Jingsheng, care a fost exilat în SUA cu câțiva ani înainte, a declarat că știa ce se întâmpla prin intermediul unor persoane din interiorul Partidului Comunist de la Beijing care și-au împărtășit temerile legate de situație și au descris mușamalizarea guvernului central.

Dar, în ciuda iminentei crize de sănătate care urma să devasteze SUA și restul lumii, mesajul său nu a fost luat în serios, susține el.

Disidentul chinez nu a vrut să dezvăluie cu ce lideri politici a vorbit, dar a insistat că aceștia erau înalți responsabili guvernamentali și că aveau urechea președintelui de atunci, Donald Trump.

„Nu sunt sigur că acest politician vrea să vorbesc despre el chiar aici”, a spus el.

„Dar vreau să spun că este un politician suficient de înalt, suficient de înalt pentru a putea ajunge la președintele Statelor Unite”.

În timp ce cazurile de coronavirus continuau să facă ravagii în China, statul autoritar a ținut epidemia ascunsă de OMS până la 31 decembrie, când nu a mai fost posibil să se țină în frâu cunoașterea existenței sale.

Dar chiar și atunci, Beijingul a negat că virusul ar putea fi transmis de la o persoană la alta, până când, în cele din urmă, s-a dezvinovățit la sfârșitul lunii ianuarie.

OMS a catalogat misteriosul focar ca fiind o urgență de sănătate publică de interes internațional la 30 ianuarie 2020, în condițiile în care infecțiile au început să se extindă în alte națiuni, inclusiv în SUA, la începutul aceleiași luni. 

În luna august a acestui an, Dr. Peter Embarek, care a condus ancheta OMS privind originile pandemiei de coronavirus din China, a declarat că este posibil ca primul pacient Covid-19 din lume să fi fost infectat de un liliac în timp ce lucra pentru un laborator din Wuhan, în China. 

Dr. Embarek a făcut această afirmație șocantă în ciuda faptului că inițial a respins ideea că virusul a scăpat dintr-un laborator ca fiind extrem de improbabilă.  

Ulterior, Embarek a recunoscut că teoria scurgerii din laborator s-ar fi putut întâmpla, sugerând că un cercetător chinez ar fi putut fi infectat de un liliac în timp ce lua mostre în legătură cu cercetările la un laborator din Wuhan. 

Unii au sugerat că sursa virusului a fost Institutul de Virologie Wuhan, un laborator chinez care este cel mai mare centru de cercetare a coronavirusurilor din lume.

Inițial, Beijingul a încercat să ascundă virusul, pedepsind medicii care l-au descoperit, negând că acesta s-ar putea răspândi de la persoană la persoană și amânând închiderea regiunilor afectate - ceea ce a însemnat că s-au pierdut primele oportunități de a controla răspândirea.

Apoi, odată ce virusul a început să se răspândească, Partidul Comunist a început să cenzureze informațiile publice despre acesta și a răspândit dezinformări în străinătate, sugerând inclusiv că trupele americane ar fi putut fi purtătorii inițiali.

Chiar și în prezent, politicieni proeminenți au avertizat că numărul total de infecții și de decese raportat de regim este probabil greșit - localnicii din Wuhan, epicentrul virusului, sugerând că numărul real al victimelor ar putea fi de zece ori mai mare.