ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie de 82 de ani a suferit rele tratamente în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde a fost internată cu brohopneumonie severă, diagnostic care a fost ușor convertit în cel de Covid. După ce fiica acesteia a apelat la o testare suplimentară, care a dat diagnostic negativ, ea nu a putut decât să constate în ce hal a fost ținută bătrâna pe secția de Boli Infecțioase, unde s-a ales cu răni la mâini și la picioare și o escară în partea dorsală. Totul pentru ca spitalul să încaseze aproape 20 de mii de lei pe seama ei și a isteriei Covid.
 
TimpOnline.ro a reușit să obțină în exclusivitate mărturia unei femei a cărei mamă, internată în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, din pricina unei boli mai vechi de plămâni, a fost neglijată de către personalul medical.
 
Potrivit declarației, femeia în vârstă de 82 de ani a fost internată cu diagnosticul brohopneumonie severă, dar, la scurt timp, a fost declarată pozitivă și transferată la secția de Boli Infecțioase. 

„Am sunat la Infecțioase și am întrebat dacă i s-a repetat testul știind că primul a fost negativ. Mi-au spus că nu i-au recoltat probe, că e singură în salon, e o suspiciune, dar până nu vine rezultatul, rămâne o suspiciune. Mi-au spus să sun luni ca să aflu rezultatul. Am sunat, iar atunci mi s-a spus că ea e pozitivă de când a intrat în spital. Când i-am explicat situația, au bâjbâit...dar în final m-au sunat ei și mi-au spus că au venit rezultatele și mama e pozitivă...Apoi mi-au spus că au intubat-o timp de 4 zile, după care au mutat-o iar în salon”, a declarat fiica bătrânei pentru TimpOnline.

După ce a fost externată în urma retestării pentru Covid-19, care a ieșit negativă, fiica victimei a avut parte de un șoc. În primă fază, ea a relatat că mama ei se uita doar într-un punct fix. Pe lângă asta, părea că și-a pierdut memoria, întrucât nu-și mai recunoștea fata și nu comunica cu ea. Însă, calvarul nu s-a oprit aici.

Familia a fost de acord să trimită fotografiile jurnaliștilor de la Timp Online. Imaginile arată că femeia, după zilele petrecute în internare, a ajuns într-o stare deplorabilă. „Are o escară la fund...Bănuiesc că de la nespălat și neîngrijit și de la prea mult stat pe spate”, a precizat fiica în mărturisire. 

După 18 zile de spitalizare, factura a indicat 11.000 de lei costurile spitalizării, 170 de lei hrana, plus analizele și tratamentul, ajungând peste 19.000 de lei în total. Printre altele, fiica femeii în vârstă a relatat cât de greu a fost să obțină informații de la spital pe durata internării „Am sunat o zi întreagă și nimeni nu mi-a răspuns”.
 
Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dr. Gabriela Deak, la sesizarea reporterului publicației „Timp Online”, a promis că  va analiza foaia de observație împreună cu toate documentele, pentru a stabili dacă au fost respectate toate procedurile și pașii necesari în cazul internării nefericite a femeii de 82 de ani.  
 
După cum ActiveNews a relatat anterior, uneori tocmai respectarea procedurilor fără o adaptare asupra cazuisticii dă naștere unor asemenea scăpări în tratamentul bolnavilor spitalizați.