ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un editorial de C.J. Hopkins, publicat în The Consent Factory, tradus pentru cititorii ActiveNews.

V-am spus că partea asta nu va fi frumoasă. Prăbușirea mișcărilor ideologice fasciste și a cultelor fanatice ale morții nu este niciodată frumoasă. Noua Normalitate se dovedește a nu face excepție.

După trei săptămâni de nesupunere civică non-violentă în fața parlamentului canadian din Ottawa la care au participat șoferi de camion și alți cetățeni canadieni care se luptă pentru a-și apăra dreptul de a nu fi supuși la „vaccinare” forțată, premierul Justin Trudeau a dat drumul echipelor de intervenție. Mii de ofițeri de poliție militarizată antirevoltă (și alți agenți neidentificați, puternic înarmați) au invadat zona, au înconjurat protestatarii, au început să pătrundă cu forța în camioane și să aresteze oameni, pe care i-au bătut cu bastoanele și cu patul puștilor.

Într-un episod din cale-afară de urât, trupele de asalt ale noii normalități au intrat cu caii direct într-o mulțime de protestatari non-violenți, călcând în picioare o bătrână care se sprijinea de un cadru. Aceasta tocmai terminase de spus ceva polițiștilor de genul „îmi frângeți inima... aici este vorba despre pace, dragoste și fericire”. Apoi au doborât-o și au trecut cu caii peste ea.

În ciuda abundenței dovezilor video care arată în mod clar ce s-a întâmplat, poliția din Ottawa a încercat s-o întoarcă în felul următor...

Iată cum a arătat incidentul fotografiat de sus...

Săgeata mare și roșie (prin amabilitatea jurnalistei Marie Oakes) arată spre cadrul de mers al bătrânei sau spre așa-zisa „bicicletă care a atacat un cal”. Se presupune că și fața domnilor de deasupra ei a făcut ca animalul să se „împiedice” sau era în curs de a face ca acesta să se „împiedice” în momentul în care a fost făcută fotografia.


Și asta nu a fost totul. O, nu, nici pe departe! „Demonstrația de forță” era abia la început. La urma urmei, aceasta nu a fost o izbucnire „în mare parte pașnică" de revolte, jafuri și incendii (aluzie la manifestările Black Live Matters, BLM). Aceasta a fost o nesupunere civică non-violentă, cu castele gonflabile pentru copii, saune improvizate, claxoane, dansuri, grătare ilegale și alte forme de activitate „teroristă”, care trebuia să fie zdrobite cu o mână de fier.

 

Înainte de a da drumul vineri echipelor de malaci, Trudeau a invocat Legea privind situațiile de urgență, suspendând constituția canadiană, pe care o suspendase deja în 2020 din cauza "pandemiei apocaliptice", motiv pentru care protestatarii au protestat din start. Parlamentul trebuia să dezbată competența sa de a declara o altă "stare de urgență", dar, bineînțeles, dezbaterea a fost suspendată brusc din cauza masivei "operațiuni de poliție" pe care activarea legii situațiilor de urgență de către premier o abilitase.

Acționând în temeiul Legii privind situațiile de urgență, Trudeau a anulat imediat dreptul de întrunire, a scos în afara legii protestele și a început să amenințe că va eutanasia animalele de companie ale protestatarilor și le va lua copiii. Apoi, el și locotenenții săi fasciști din Noua Normalitate au început să înghețe conturile bancare ale tuturor celor care au avut o legătură cât de vagă cu protestul șoferilor de camion. Potrivit unui articol de pe Bloomberg:


Ordinele de urgență impun, practic, fiecărui participant din sistemul financiar canadian - bănci, firme de investiții, cooperative de credit, companii de împrumut, dealeri de valori mobiliare, platforme de strângere de fonduri și servicii de plată și de compensare - să determine dacă dețin sau controlează proprietatea unei persoane care participă la un protest ilegal sau furnizează provizii demonstranților.”
 
Și, de parcă toate aceste măsuri nu ar fi fost suficient de fasciste, șeful poliției din Ottawa a precizat că, odată ce „înăbușirea” se va încheia în sfârșit, Poliția îi va vâna pe toți cei implicați în proteste, îi va aresta și îi va acuza de „infracțiuni penale”, îi va supune la „sancțiuni financiare” și le va distruge viețile și familiile.
 
 
Am descris Noua Normalitate ca pe o nouă formă de totalitarism (sau de fascism, dacă preferați) în ultimii doi ani și am documentat-o încă de la început (a se vedea, de exemplu, aceste discuții pe Twitter din martie 2020 și aprilie 2020, pe care editorii OffGuardian le-au păstrat pentru posteritate). Totalitarismul a fost la vedere în tot acest timp, dar a fost făcut invizibil de narațiunea covidiană oficială.
 
Narațiunea oficială se dizolvă rapid, făcând vizibil fascismul Noii Normalități. Acest lucru se întâmplă acum pentru că aceia dintre noi care au văzut-o de la început - și care i-au rezistat tot timpul - au rezistat suficient de mult timp pentru a se scurge timpul. GloboCap nu mai poate menține narațiunea, așa că tot ce le rămâne este forța fascistă brută.

Trebuie să determinăm GloboCap să folosească această forță și să o scoatem în evidență, așa cum tocmai au făcut șoferii de camion și protestatarii din Ottawa. În cazul în care cineva este confuz în legătură cu tactica, aceasta se numește nesupunere civică non-violentă clasică. Am descris-o într-un articol recent:

„Cu alte cuvinte, trebuie să facem GloboCap (și slugile sale) să devină deschis totalitariste ... pentru că nu pot. Dacă ar putea, ar fi făcut-o deja. Capitalismul global nu poate funcționa în acest mod. Dacă va deveni deschis totalitar va face implozie ... nu, nu capitalismul global în sine, ci această versiune totalitară a acestuia. De fapt, asta începe deja să se întâmple. GloboCap are nevoie de simularea „realității”, de „democrație” și de „normalitate” pentru a menține masele docile. Așa că trebuie să atacăm această simulare. Trebuie să o lovim cu barosul până când va ceda, iar monstrul care se ascunde înăuntru va ieși la iveală. Aceasta este slăbiciunea sistemului... Totalitarismul Noii Normalități nu va funcționa dacă masele îl percep ca pe un totalitarism, ca pe un program politic/ideologic, mai degrabă decât ca pe un răspuns la o pandemie mortală.”

Narațiunea oficială este moartă sau pe moarte. Cultul covidian se destramă. Nimeni, cu excepția celor mai fanatici Nou-Normali, nu mai crede că există vreo justificare reală pentru impunerea „vaccinării” obligatorii, a „lagărelor de carantină”, a segregării „celor nevaccinați” sau a oricăror alte „restricții covidiene”. „Virusul” nu mai este o scuză pentru a urma fără noimă ordine ridicole și pentru a-i persecuta pe aceia dintre noi care refuză.

Teatrul pandemic apocaliptic a luat sfârșit. De acum înainte este o luptă pur politică.

Ottawa nu este sfârșitul. Este doar începutul. Protestele și alte forme de nesupunere civică sunt în creștere în întreaga lume... da, chiar și în Germania sau în România Nou-Normală. Asta nu înseamnă că este timpul să ne relaxăm. Dimpotrivă, este timpul să intensificăm presiunea. Este timpul să facem ca monstrul să se arate, în toată urâțenia sa fascistă goală, și să îi determinăm pe toți să aleagă o tabără.

Există doar două tabere... totalitarismul sau Libertatea.
 
(Autorul a folosit cuvântul fascism pentru a desemna totalitarismul, ceea ce reprezintă mai degrabă un clișeu al mentalității occidentale, care a cunoscut totalitarismul în secolul al XX-lea doar sub formă de fascism. De fapt, noua normalitate are toate trăsăturile comunismului de școală nouă, clocit în laboratoarele de gândire ale Forumului Economic de la Davos și descris atât de plastic de tătucul „Marii Resetări”, Klaus Schwab, care se bucura de pandemie ca de o „fereastră de oportunitate” și spunea că: „până în 2030 nu veți mai deține nimic și veți fi mulțumiți de asta”. Or, anihilarea inițiativei și a proprietății private este una dintre caracteristicile de bază ale comunismului - n.tr.)