ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzicianul în vârstă de 76 de ani, care locuiește în Marea Britanie, a declarat că "propaganda" a descris vaccinul AstraZeneca ca fiind "sigur pentru toată lumea". În SUA, producătorii de vaccinuri desfășoară campanii publicitare la televizor și în rețelele de socializare care îi vizează pe cei care se tem de vaccin, anunță The Defender.

Eric Clapton a declarat că a avut o experiență de sănătate "dezastruoasă" după ce a primit vaccinul COVID de la AstraZeneca, iar muzicianul în vârstă de 76 de ani a dat vina pe propagandă pentru că a exagerat siguranța vaccinului, potrivit Rolling Stone.

Clapton a detaliat experiența sa cu AstraZeneca într-o scrisoare adresată arhitectului italian Robin Monotti, care a distribuit-o pe 12 mai pe Twitter.

În februarie, Clapton a declarat că a luat prima doză de AstraZeneca și a suferit imediat reacții severe care au durat 10 zile. Aproximativ șase săptămâni mai târziu i s-a oferit și a luat a doua doză, dar cu ceva mai multe cunoștințe despre pericole. "Inutil să mai spun că reacțiile au fost dezastruoase, mâinile și picioarele mele erau fie înghețate, amorțite sau arzând, și destul de inutile timp de două săptămâni. Mi-a fost teamă că nu voi mai cânta niciodată", a declarat Clapton. "Dar propaganda spunea că vaccinul era sigur pentru toată lumea".

Clapton suferă de neuropatie periferică și a spus că nu ar fi trebuit să primească niciodată vaccinul. Neuropatia periferică apare ca urmare a deteriorării nervilor din afara creierului și a măduvei spinării (nervii periferici). Aceasta provoacă adesea slăbiciune, amorțeală și durere, de obicei la mâini și picioare, putând afecta și alte zone ale corpului.

Clapton a declarat că a întâlnit un membru al unui grup online care l-a sfătuit să fie atent și să analizeze ce se întâmplă. "M-am simțit ca și cum un văl fusese ridicat, că nu mai eram singur, că era în regulă, de fapt esențial, să mă țin de intuiția mea și să-mi urmez inima", a spus Clapton. "Continui să pășesc pe calea rebeliunii pasive și încerc să urmez linia pentru a putea să-mi iubesc activ familia, dar este greu să-mi mușc limba cu ceea ce știu acum", a adăugat el.

Vaccinul AstraZeneca nu este autorizat în SUA, dar trei vaccinuri COVID - Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson - sunt autorizate. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă chiar și acelor persoane cu un sistem imunitar slăbit și cu afecțiuni medicale de bază să fie vaccinate pentru COVID, în ciuda a ceea ce CDC afirmă că sunt date limitate privind siguranța persoanelor care se încadrează în aceste categorii.