ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că directorii școlilor cu rată mică de vaccinare vor fi schimbați din funcție. Acesta a mai spus că vor fi luate măsuri chiar la nivelul inspectoratelor școlare, potrivit Adevărul.

Iată ce a declarat Cîmpeanu:

„Rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%. Deci, absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori –, dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de 60% – 3.000 de școli –, aceasta era situația la ultima interogare”, a spus Cîmpeanu.    Iar aceste școli sunt din toate județele României, a adăugat acesta: „Atunci când ai o rată de vaccinare de 50%, 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rată de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – (mai mică – n.r.), acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori. Vom lua măsuri dintre cele mai drastice, în cadru legal”, a spus ministrul.