ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un director al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma Holdings i-a plătit vicepreședintelui de atunci, Joe Biden, 5 milioane de dolari ca parte a unei scheme de mită, potrivit documentului FBI care face parte din ancheta Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților privind acest incident, a relatat joi Fox News, scrie NEWSMAX.

Fiul lui Biden, Hunter Biden, a fost membru al consiliului de administrație al Burisma.

Documentul neclasificat FD-1023 al FBI a fost în centrul unei anchete de denunțare pe care republicanii din Comisia de supraveghere a Camerei Deputaților au încercat să obțină să fie predat comisiei.

Fox a relatat că nu a văzut documentul, dar a fost informat de surse care l-au văzut.

Documentul este datat 30 iunie 2020 și se bazează pe un interviu al FBI cu ceea ce agenția descrie ca fiind o sursă confidențială "foarte credibilă". Sursa a vorbit despre întâlnirile pe care le-a avut cu un director executiv de top al Bursei de-a lungul mai multor ani, începând din 2015, potrivit Fox.

Formularul nu indică faptul că informațiile sunt adevărate, dar informatorul este unul dintre cei mai bine plătiți informatori și a lucrat cu agenția din 2010.

Potrivit documentului, executivul Burisma i-a cerut sfatul sursei FBI, care este un profesionist în afaceri, pentru a obține drepturi petroliere în SUA și pentru a se implica într-o companie petrolieră americană în 2015 și 2016.

Sursa confidențială l-a întrebat pe executiv de ce nu i-a cerut pur și simplu sfatul lui Hunter Biden, având în vedere că acesta făcea parte din consiliul de administrație al Burisma, iar executivul Burisma ar fi răspuns că Hunter Biden era "prost".

Oficialul Burisma i-ar fi spus apoi sursei FBI că firma a trebuit să-i "plătească lui Biden" deoarece compania era investigată de procurorul ucrainean Viktor Shokin și că ar fi fost dificil să intre pe piața americană în timp ce se afla sub această investigație.

Sursa FBI a declarat apoi că i-a sugerat directorului Burisma, despre care sursa Fox crede că este de nivel extrem de înalt, "să le plătească familiei Bidens câte 50.000 de dolari". Executivul Burisma a răspuns că cifra nu era "50.000 de dolari", ci "5 milioane de dolari".

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden", i-a spus directorul Burisma sursei FBI, potrivit unei surse Fox care a văzut documentul.

O sursă a descris plățile ca fiind un "avans" pentru ca Biden să se ocupe de mai multe probleme, inclusiv de ancheta Shokin. O altă sursă a numit-o o schemă de "plată pentru a juca", potrivit Fox.

Sursele au declarat pentru Fox că sursa FBI crede că plățile către Joe și Hunter Biden au fost rezultatul conversațiilor sale cu oficialul Burisma.

Directorul Burisma i-ar fi spus sursei FBI că i-a "plătit" pe Biden "prin atât de multe conturi bancare diferite", încât oricine ar investiga cazul nu ar putea "să deslușească acest lucru timp de cel puțin 10 ani".

Documentul face referire și la "Marele", care se pare că este o referire la Joe Biden. Oficialul Burisma a declarat sursei că "nu l-a plătit direct pe Big Guy".