ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Joe Biden a descris situația de la granița cu Mexic drept o „criză”, niște oficiali anonimi de la Casa Albă au încercat să atenueze remarcile sale, astfel că CNN a relatat: „Termenul  de „criză” folosit de președinte nu reprezintă poziția oficială a administrației, a transmis Casa Albă luni, referitor la un cuvânt pe care oficiali de top ai administrației au refuzat să îl rostească, deși numărul migranților a crescut considerabil.” 

Potrivit LifeSiteNews, secretara de presă a Casei Albe, Jennifer Psaki, a insistat că folosirea de către Biden a acelui cuvânt a avut exclusiv intenția de a descrie greutățile care îi aduc pe migranți în SUA, în primul rând, și nu problema pe care administrația Biden a creat-o la granița SUA-Mexic. 

„Președintele nu consideră că micuții care vin la granița noastră, căutând refugiu din calea violenței, dificultăților economice și a situațiilor disperate, reprezintă o criză”, a spus Psaki luni, în cadrul unei conferințe de presă. „El crede, însă, că criza din America Centrală - circumstanțele cumplite din care evadează mulți - este situația asupra căreia trebuie să ne aplecăm, investind timp și depunând efort, dacă ne dorim într-adevăr să prevenim ca și mai mulți migranți să sosească în anii următori.”

Discrepanța dintre mesajul aparent spontan al lui Biden către jurnaliști și felul în care Casa Albă îi atenuează remarcile, într-o încercare de a „repara daunele”, ridică serioase întrebări cu privire la cine decide, de fapt, la Casa Albă.