După ce Alexey Grișaev, diplomatul rus declarat persona non grata pe teritoriul României cu motivarea că a încălcat prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, MAE a anunțat că Federația Rusă, în reciprocitate, a declarat persona non grata pe atașatul apărării român de la Moscova, Alin Iliescu, informează Evenimentul zilei.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat că aceasta decizie este nesemnificativă pentru România. ”Nu este nimic speial în această decizie, de altfel noi am anticipat un astfel de răspuns al părții ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacție la măsura pe care noi am luat-o în 26 aprilie”, a declarat Aurescu, potrivit G4media.
 
Pe scurt, odată ce diplomatul român a fost expulzat, are termen de 72 de ore să părăsească teritoriul Federației Ruse. Alin Iliescu, diplomatul român expulzat este menționat pe pagina misiunii diplomatice române la Moscova.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews