ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Alexey Grișaev, diplomatul rus declarat persona non grata pe teritoriul României cu motivarea că a încălcat prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, MAE a anunțat că Federația Rusă, în reciprocitate, a declarat persona non grata pe atașatul apărării român de la Moscova, Alin Iliescu, informează Evenimentul zilei.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a declarat că aceasta decizie este nesemnificativă pentru România. ”Nu este nimic speial în această decizie, de altfel noi am anticipat un astfel de răspuns al părții ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacție la măsura pe care noi am luat-o în 26 aprilie”, a declarat Aurescu, potrivit G4media.
 
Pe scurt, odată ce diplomatul român a fost expulzat, are termen de 72 de ore să părăsească teritoriul Federației Ruse. Alin Iliescu, diplomatul român expulzat este menționat pe pagina misiunii diplomatice române la Moscova.