ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai importanți oameni din echipa fostului premier Dacian Ciolos, a avut o carieră impresionantă în afaceri, firma sa beneficiind de multe contracte cu statul, inclusiv din partea CJ Teleorman, păstorit la vremea respectivă de Liviu Dragnea, scrie capital.ro.


Dragoș Pîslaru este unul dintre cele mai grele nume din PLUS. Fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Pîslaru este doctor în științe economice, antreprenor, analist și consultant economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității.

Înainte să accepte să facă parte din Guvernul Cioloș, Dragoș Pîslaru a dezvoltat și condus compania de consultanță strategică GEA Strategy & Consulting. Însă de aici provin și controversele legate de numele său, întrucât, 70% dintre contractele firmei au fost încheiate cu statul, primind bani inclusiv de la Consiliul Județean Teleorman, pe vremea în care acesta era condus de Liviu Dragnea.

Mai exact, în martie 2010, Consiliul Județean Teleorman atribuie companiei condusă de Dragoș Pâslaru un contract de 153.510 ron, pentru ”Realizarea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Teleorman 2008-2013”.

Însă direcțiile din care compania lui Dragoș Pîslaru primește bani publici sunt mult mai multe. Așa se face că, în același an de grație 2010 primește 700.000 ron de la Consiliul Județean Bacău, condus la momentul respectiv de pesedistul Dragoș Benea, pentru ”Elaborarea strategiei de dezvoltare durabila a judetului Bacau in orizontul de timp 2009-2021”.
Un an mai târziu, primește peste 365 mii ron, din partea ministerului Economiei, condus de Adriean Videanu, pentru ”Asistență tehnică pentru AM POS CCE pentru evaluarea modului de implementare a Planului de comunicare al POS CCE”.

„Cumulat, în cei 8 ani plini de activitate (2008-2015), firma  GEA Strategy&Consulting SA, cu un staff cuprins între 10 și 40 de oameni, a avut o cifră de afaceri de 41,5 milioane lei (în medie 5,2 milioane lei anual), din care Dragoș Pîslaru ne-a declarat că aproximativ 70% provin din contracte cu statul, adică în jur de 29 milioane lei. Profitul societății în cei 8 ani de funcționare a fost de 5,2 milioane lei. Asta înseamnă o medie anuală de 650.000 lei, echivalentul a 150-170.000 euro, adică un profit de până în 30.000 euro/an pe cap de acționar. Suma reprezintă o miză care, după șpăgile vehiculate în dosarele DNA ale ultimilor ani, n-ar ajunge nici ”pe-o măsea” de rechin politic,” notează România Curată.