ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Banca Națională a României a anunțat punerea în circulație, începând cu 1 Decembrie 2021, a bancnotei cu valoarea nominală de 20 de lei, purtând chipul eroinei Războiului de Reîntregire a României, Ecaterina Teodoroiu, un jurnalist a comparat portretul eroinei de la Jiu cu cel al coordonatorului campaniei de vaccinare, col. Valeriu Gheorghiță, și a tras concluzia că e posibil ca fotografia originală să fi fost ajustată puțin, în stil sovietic, pentru a semăna mai mult cu sponsorizatul Pfizer și Johnson & Johnson, pentru a-l imprima mai bine, subliminal, în mentalul colectiv, prin asocierea eroinei cu „eroinul”.
 
„Colonelului Valeriu Gheorghiță-Covidel i-au făcut circulație, din mână în mână, sub acoperire ... incongnito ... travesti...
Altfel, treabă are bancnota de 20 Lei cu imaginea reală a femeii Ecaterina Teodoroiu?
#nimic_normal_în_România”, a scris ziaristul Daniel Tomozei-Dimian pe Facebook.
 
Am comparat și noi cele două imagini și înclinăm să-i dăm dreptate jurnalistului sibian. Dar ce te faci atunci când o sursă independentă vine și contrazice prima teorie, insinuând că asemănarea ar fi de fapt cu Raluca Turcan? Care nu este nici eroină, nici cadru militar, dar are o fotografie care seamănă izbitor de mult cu cea de pe bancnotă.
 
A fost sau nu a fost ajustată imaginea eroinei? Dvs. ce credeți? Puteți să vă spuneți opinia la rubrica de comentarii.