ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Surse citate de Adevărul au declarat că polițistul misterios  care l-a convins pe Gheorghe Dincă să vorbească nu este din cadrul IPJ Olt, așa cum a presupus avocatul Bogdan Alexandru, și nici nu îl cheamă Marius Preda, așa cum s-au lansat speculații în presă, scrie adevărul.ro. 

Există un polițist cu numele Marius Preda la Poliția Caracal, însă acesta nu a fost implicat nicicum în caz. Cel cu care a dorit să vorbească Gheorghe Dincă este polițist judiciarist în București, după cum ne-au declarat surse apropiate anchetei. 

„Este un polițist foarte bun de Judiciar, din București, nicicum din Caracal sau de unde se mai speculează. Inculpatul a solicitat să discute cu dumnealui întrucât polițistul are rude în zona respectivă și inculpatul îl știe din vedere, știe că e polițist bun și are încredere în el. Inculpatul a susținut că nu are încredere nici în avocat. Acest lucru (n.r. - discuția cu inculpatul) s-a întâmplat în baza delegării procurorului de caz. (…) Polițistul era, întâmplător, în zona respectivă, la rude, s-a făcut o delegare, s-a întâmplat totul într-un cadru formal. (…) Inculpatul a început să vorbească: să spună unde e telefonul mobil, unde e cartela, să spună ce a mai indicat el în dosar", au declarat sursele Adevărul.