ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activismul radical îmbrățișat de compania Walt Disney în favoarea transsexualilor este influențat nu atât de niște angajați nemulțumiți/activiști, cât de marii investitori în industria divertismentului, consideră antreprenorul și comentatorul politic Vivek Ramaswamy, potrivit WND.

Autorul bestsellerului New York Times Woke, Inc..: Inside Corporate America's Social Justice Scam („[Cultura] Woke S.A..: Dedesubturile escrocheriei justiției sociale din America corporatistă”) a explicat într-un interviu acordat televiziunii Fox News ce anume crede el că l-a determinat pe directorul executiv al Disney, Bob Chapek, să denunțe proiectul de lege privind drepturile parentale, adoptat recent în Florida și prezentat în mod eronat de opozanți ca fiind legea „Don't Say Gay” („Nu spune gay”). Legea le interzice educatorilor / învățătorilor / profesorilor să țină cursuri despre orientarea sexuală sau identitatea de gen de la grădiniță până în clasa a treia.
 
Deși a recunoscut că au existat presiuni și din partea angajaților, Ramaswamy a subliniat rolul unei influențe ascunse, nezgomotoase.
 
El a amintit că cei mai mari trei acționari ai companiei sunt și cei mai mari trei administratori de active din țară - BlackRock, State Street și Vanguard Group. Împreună, aceștia administrează peste 20.000 de miliarde de dolari, sumă care depășește PIB-ul Statelor Unite.
 
„În ziua de astăzi, dacă ești directorul general al unei companii publice, te confrunți nu doar cu angajații tăi progresiști și „treji”/„woke” (atenți la „nedreptățile” și „discriminările” din societate, în special la „rasism” - n.r.), a spus el, ci și cu acționarii, care „îți șoptesc discret la ureche că și ei vor să te vadă făcând aceleași lucruri”.
 
„Prin urmare, situația este mult mai complexă și mai complicată”, a declarat Ramaswamy, președintele executiv al companiei biofarmaceutice Roivant Sciences.
 

Dar, după cum a remarcat BizPac Review într-un articol pe marginea interviului, Wall Street constată o tendință a companiilor de a se supune mai degrabă intereselor „părților interesate” decât celor ale acționarilor. Ceea ce înseamnă că anumite entități puternice, cu agende politice, exercită o influență majoră asupra persoanelor private care investesc în companii.
 
BizPac Review a arătat că directorul general al BlackRock, Larry Fink, a respins acuzațiile potrivit cărora compania sa a devenit „woke” - „capitalismul acționarilor nu are legătură cu politica”, ar fi spus acesta, explicând:
 
„Nu este vorba de o agendă socială sau ideologică. Nu este 'woke'. Este capitalism, animat de relații reciproc avantajoase între tine și angajații, clienții, furnizorii și comunitățile pe care compania ta se bazează pentru a prospera”, a declarat Fink într-o scrisoare adresată anul trecut directorilor executivi, potrivit Washington Examiner. „Aceasta este puterea capitalismului.”
 
Forumul Economic Mondial - cunoscut pentru inițiativa sa globalistă „Marea Resetare” și pentru întâlnirile de la Davos ale liderilor politici și economici de top - susține „capitalismul părților interesate”. Potrivit FEM, acest lucru înseamnă că, mai degrabă decât să urmărească profituri, companiile ar trebui „să urmărească bunăstarea tuturor oamenilor și a întregii planete”.
 
Înainte de reuniunea FEM din ianuarie, fondatorul Klaus Schwab a publicat un articol despre necesitatea unui „Manifest de la Davos” pentru „un model îmbunătățit de capitalism”. 
 
„Liderii de afaceri au acum o oportunitate incredibilă. Conferind un înțeles concret capitalismului părților interesate, ei pot face mai mult decât să-și respecte obligațiile legale, îndreptându-și atenția spre îndeplinirea datoriei față de societate”, a scris Schwab. „Ei pot aduce lumea mai aproape de realizarea unor obiective comune, precum cele prevăzute în Acordul de la Paris privind schimbările climatice și în Agenda de dezvoltare durabilă a Organizației Națiunilor Unite. Dacă vor, într-adevăr, să își lase amprenta asupra planetei, nu există alternativă.”