ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oengiștii invitați să-și dea cu părerea la Palatul Cotroceni, sub pretextul consultării președintelui cu ”societatea civilă”, nu au venit acolo de capul lor. Ei au fost atent selecționați de oamenii președintelui.
 
Confirmarea a venit chiar de la Liviu Mihaiu, unul dintre invitații de la Cotroceni. Și dacă, așa cum arăta Activenews, majoritatea se află pe statele de plată ale lui George Soros, să nu uităm de consilierii lui Iohannis alimentați prin suveica finanțărilor de peste Ocean. Da, Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns șef peste SIE, iar Eduard Helvig peste SRI.Dar Sandra Pralong, reprezentanta personală a lui Soros în România, a rămas pe poziții la Cotroceni.

În declarațiile de după discuțiile de la Cotroceni, Liviu Mihaiu a spus cu gura lui: ”Am fost sunat de către consilierul Andrei Muraru”. Adică de sfătuitorul lui Iohannis pentru Relaţiile cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.  Același Dan Muraru, fost director IICMER, despre care se știe că e urmărit penal pentru furt de documente și șantaj.
 
Tot el este inițiatorul legii privind interzicerea organizațiilor și manifestațiilor cu carcater legionar.  Pentru cei care nu știu, Muraru a fost acuzat că a sustras documente de la Ministerul Justiției care îl priveau pe Corneliu Turianu și le-a prezentat în presă, pentru a-l forța pe Turianu să demisioneze. Pentru ca locul lui Turianu la CNSAS să fie luat de fratele geamăn al lui Andrei Muraru, Alexandru Muraru.
 
Muraru  este acuzat și că, după promulgarea legii anti-legionare promulgate de Iohannis, a decis monitorizarea, inclusiv online, a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau extremiste.

Numele Sandrei Pralong, consilier de Stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor, este arhicunoscut.  Se știe despre ea că era reprezentanta personală a lui Soros în România. Deși nu ea a fost primul președinte al Fundației Soros, ci Alin Teodorescu, fost informator al Securității, după 89 devenit președinte al GDS. Pralong, care și-a început școala cu o Bursă Rotary, i-a urmat lui Teodorescu la șefia Fundației Soros.
 
Actualmente, fosta consilieră a lui Emil Constantinescu este membru fondator al Fundaţiei Synergetica, la care deţine şi funcţia de preşedinte, remunerată cu suma de 750 dolari pe lună.  Este și preşedintele Asociaţiei Române de Relaţii Publice, preşedintele Fundaţiei Orange România şi preşedintele Asociaţiei Christophe Pralong-Suisse.

Plus membru în Consiliul de Administraţie la Fundaţia Principesa Margareta a României, la Fundaţia Ovidiu Rom - România, la Fondation Jean Monnet pour l’Europe şi la Humanity Foundation - USA.
 
Lista nu se opreșete aici. Consiliera lui Iohannis este și membru al American Political Science Association şi al European Professional Women's Network.