ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce unii comentatori au deplâns vineri modul în care măsurile de protecție față de coronavirus au înrâurit ceremonia funerară a Arhiepiscopului Pimen al Sucevei și Rădăuților, Agenția de Știri Basilica dezvăluie faptul că bărbații îmbrăcați în combinezoane care au purtat pe umeri sicriul ierarhului erau, în majoritate, preoți.

Este vorba de 6 slujitori ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și de 2 angajați ai firmei de servicii funerare.

Unul dintre clericii care au schimbat straiele liturgice cu cele epidemiologice e chiar directorul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, Pr. Bogdan Cojoleancă, potrivit portalului Doxologia.

„Am avut sufletele pline de bucurie pentru că am fost alături de IPS Părinte Pimen până la capătul drumului și, parcă, deși povara aceasta a părut grea pentru unii din pricina căldurii adunate în interiorul acelor combinezoane destul de incomode, mărturisesc că simțeam o stare de mângâiere, aveam un sentiment de împlinire pentru că noi, preoții, am fost cei aleși să trăim acest moment istoric. Am simțit că purtăm pe umerii noștri, parcă, toată Bucovina”, a mărturisit preotul Bogdan Cojoleancă.

Cei șase preoți care au lăsat reverendele în ziua de 22 mai și au îmbrăcat combinezoane sunt: Pr. Bogdan Cojoleancă (Biserica Centrului de plasament pentru copii „Gheorghe Sidorovici” din Gura Humorului), Pr. Nicolae Cârdei (Parohia Arbore), Pr. Constantin Bobu (Parohia Ipotești), Pr. Adrian Isache (Parohia Salcea), Pr. Ștefan Mihalcea (Parohia Sasca Nouă) și Pr. Mihai Cobziuc (Parohia Dărmănești).