ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uitați de autorități când a fost vorba despre măști și salarii, profesorii sunt blamați pentru că optează să nu se vaccineze, adică pentru că nu-și cedează libertatea de a alege în fața presiunilor administrației PNL-USR-PLUS, care are un plan etapizat privind milioanele de doze - afacerea anului, pe pielea românilor.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (PLUS), anunță că „în jur de 40% - jumătate cel mult” dintre profesorii din București sunt vaccinați și afirmă că și-ar dori ca în toate instituțiile rata de vaccinare să fie mai mare. „O rată de vaccinare mică aduce cu ea nesiguranță”, a opinat prefectul Capitalei, citat de Știri pe Surse, fără a lua în calcul nesiguranța dată de vaccinarea cu seruri experimentale, ale căror efecte adverse, inclusiv îmbolnăvirea de Covid, sunt nenumărate. 

„Mi-ar plăcea să văd în toate instituțiile, nu doar în școli, rată de vaccinare peste 50%”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Întrebat ce ar trebui făcut pentru ca vaccinarea să devină mai prizabilă în rândul angajaților, Alin Stoica a spus că trebuie insistat pe comunicare: 

„Nu cred că este vorba doar despre profesori, ci este vorba despre noi toți. Ca să avem o rată de vaccinare cât mai mare pe toate grupele de populație, cred că ar trebui să avem o comunicare cât mai eficientă ca să ajungem cât mai ușor la oameni. Și lucrul acesta a început cumva să fie vizibil acum, vedem că toată lumea se preocupă de acest tip de comunicare și ar mai trebui să căutăm niște vectori potriviți pentru fiecare segment al populației astfel încât mesajul să ajungă nu doar să fie auzit, dar și să fie credibil și să fie transmis de acele persoane care au autoritate informală în comunitățile respective”.

Astfel înțelegem de ce s-a pus presiune inclusiv pe preoți și pe liderii de opinie, personalități sau vedete, pentru a transmite semnale favorabile injectării cu serurile experimentale Covid. Ce nu înțeleg toți acești oficiali care încearcă fie prin amenințare, fie prin convingere să mâne poporul la vaccinare este că informarea se face din mai multe surse - niciodată citate de „specialiștii” vorbitori ai aceleiași limbi de lemn - și respectând liberul arbitru al persoanei: oricât s-ar insista, ea are libertatea să refuze până la capăt.

Pentru a deveni mai convingător prin promisiuni pe teme mult-așteptate de public, prefectul Capitalei scoate din joben ideea revenirii la „scenariul verde” - lucru care ar fi trebuit să țină de normalitate, nu de o excepție concesivă.

„Dacă se păstrează acest trend și nu vor fi niciun fel de influențe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreșterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Și atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a mai afirmat Alin Stoica.